Rezultati

POLETNE AKTIVNOSTI

14.7.2009

PRISTAVA ZANIMIVA TUDI ZA POLETNE PRIPRAVE MLADIH ŠPORTNIKOV

Od ponedeljka 13. junija do petka 17. julija so na poletnem pripravljalnem taboru v domu CŠOD Trilobit na Pristavi mladi hokejisti VSV Beljak.
Štirinajst fantov starih od 10 do 12 let pod vodstvom trenerja Draga Horvata, nekdanjega odličnega jeseniškega hokejista, ki že več kot 15 let deluje pri sosedih onstraj meje se pripravlja v prijetnem okolju Javorniškega rovta in doma Trilobit. Fantje bodo opravili tudi planinski pohod in obiskali Jesenice. Eno dopoldne pa bodo preživeli tudi na bazenu Ukova. Zavod za šport Jesenice, preko Športne zveze Jesenice sodeluje pri organizaciji priprav.
Dejstvo je, da bo po obnovitvi hokejske dvorane na Jesenicah možno izpeljati več podobnih taborov tudi v kombinaciji s treningi na ledu. Tega se pri Zavodu za šport Jesnice že dolgo zavedamo, zato je sodelovanje z ekipami iz drugih koncev Slovenije in tudi tujine zelo koristno nabiranje pozitivnih referenc. In prav sodelovanje s športniki iz sosednjega Beljaka, ki so na Pristavi letos že petič priča o tem, da dober glas seže v deveto vas. Resnično tako vodstvo kluba kot starši so nad organizacijo priprav, pogoji za bivanje v centru Trilobit, odlično hrano in tudi lepim okljem navdušeni.

PONEDELJEK TOKRAT V ZNAMENJU KOŠARKE IZ VODE

Končno smo dočakali tudi lepo poletno vreme. Zato je bilo včeraj popoldne na kopališču Ukova zelo živahno. Zavod za šport Jesenice je za obiskovalce tokrat pripravil tekmovanje v metanju na koš iz vode. Sodelovalo je devet mladih obiskovalcev kopališča, ni pa manjkalo tudi navijačev. Najboljši trije so si priborili za nagrado en brezplačen obisk kopališča.
Sicer pa se popopoldanske aktivnosti v organizaciji Zavoda za šport Jesenice in Mladinskega centra Jesenice na kopališču odvijajo preko celega tedna in tako bo do konca kopalne sezone.
Morda še opozorilo tistim staršem, ki ste želeli svoje otroke prijaviti za začetni plavalni tečaj, pa vas je od tega odvrnilo slabo vreme v prejšnjih dveh tednih, da se v ponedeljek 20.7. začenja drugi letošnji plavalni tečaj. Nekaj prostih mest v tečaju je še, zato pohitite s prijavami.
To soboto pa vabimo vse na 2. letošnje tekmovanje za Pokal Jesenic v skokih v vodo. V sklopu pokala so namreč tri tekme, ki odločajo o letošnjem zmagovalcu oziroma zmagovalki Pokala Jesenic.
Na koncu pa še to! Voda v jeseniškem bazenu je zelo čista in topla, včeraj je imela v malem bazenu 27, v velikem pa 25 stopinj! Torej so vsi pogoji za prijetno preživljanje počitnic na jeseniškem bazenu.

Pripravil:
Branko Jeršin