Rezultati

PETO HOKEJSKO SREČANJE SREDNJIH ŠOL JESENIC IN RADOVLJICE

31.3.2009, slike

Pred petimi leti so se prvič srečali na Bledu. Na eni strani hokejisti srednje šolci ki obiskujejo srednje šole v Radovljici, na drugi strani pa hokejisti, ki obiskujejo srednje šole na Jesenicah. Do letošnjega srečanja je bil rezultat v zmagah izenačen. Dvakrat so zmagali dijaki iz Radovljice, dvakrat dijaki iz Jesenic. Včeraj pa je bil v dvorani Podmežaklo peti dvoboj.

Ekipo Radovljice so sestavljali dijaki Ekonomske gimnazije Radovljica, Srednje gostinske in turistične šole Radovljica in Srednje ekonomske šole Radovljica. Nastopili so: Aco Petrov ( vratar), Tevž Burazin, Dejan Pungaršek, Gašper Cerkovnik, Gašper Korbar, Žiga Kovačec, Miha Pesjak, Luka Logar, Rok Frelih, Nejc Ravnihar, Grega Mahkovic, Andrej Klinar, Aleks Despotovič in Robert Sabolič. Ekipo sta vodila profesor Primož Samar in Miha Kolman.

Ekipo Jesenic, ki so jo sestavljali dijaki Gimnazije Jesenice in Srednje šole Jesenice pa so sestavljali: Luka Gračner (vratar), Aleksander Magovac, David Mirc, Anže Zupančič, Denis Rakovič, Matic Podlipnik, Jure Dolinšek, Denis Crnkič, Andraž Šmid, Nik Lahajnar, Urban Sodja, Grega Koblar in Damir Dedič. Ekipo sta vodila profesor Bojan Brun in Marjan Kozar.

Sodniki tekme: Ervin Čamžič, Jan Černe in Tilen Pahor.

Na tribunah dvorane Podmežaklo se je zbralo več kot 1000 navijačev obeh ekip oboroženih z bobni, tudi harmonike niso manjkale, tako da je človek, ki je letos v dvorani Podmežaklo meril čas kar na 300 različnih hokejskih tekmah Sašo Robič izjavil, da je vzdušje lepše kot na letošnjem finalu članskega državnega prvenstva. In z njim se v celoti strinjamo !

Med odmori tekme so nastopile članice Drsalnega kluba Jesenice s skupinsko točko, ter Evita Čelesnik in Sajra Čatak z svojima prostima programoma s katerima bosta nastopile tudi na tekmovanju za Triglav Thropy.

Zanimiva tekma s polno lepih akcij in številnimi priložnostmi za zadetek ter izvrstnimi obrambami obeh vratarjev je večkrat dvignila na noge gledalce. V prvi tretjini so Radovljičani povedli s 3: 0. V drugi je prišlo do preobrata Jeseničani so jo dobili s 4: 1 in tako pred tretjo še ni bilo nič odločenega. In res v zadnjem delu so se vrstile priložnosti na obeh straneh, več sreče pa so imeli Jeseničani, ki so ta del dobili s 3: 2 in si tako prigrali zmago. Končni rezultat je bil 7: 6.

Poudariti moramo, da smo gledali izjemno športno tekmo. Igralci so dokazali, da se lahko igra borbeno a brez prekrškov, kar tekmi daje še poseben pečat.

Vso tekmo je v dvorani komentiral dolgoletni hokejski delavec Branko Jeršin, tekma pa se je zaključila tako kot se za Gorenjsko spodobi - z Avsenikovo Prelepo Gorenjsko, ki jo je zaigral Mare Možina.

In še strelci:
Za Radovljico so gole dosegli: Robert Sabolič 2, Grega Mahkovic 3, in Dejan Pungaršek 1.
Za Jesenice pa: Matic Podlipnik 2, Urban Sodja, Nik Lahajnar, Jure Dolinšek, Andraž Šmid in David Mirc.

Tekmo so v sodelovanju s šolami ob veliki podpori ravnateljev vseh srednjih šol iz Jesenic in Radovljice organizirali Hokejsko društvo mladi Jesenice, Zavod za šport Jesenice in Športna zveza Jesenice.
Po tako lepi tekmi vsi že komaj čakamo tekme v marcu 2010, ko bodo radovljiški dijaki poizkušali izid v tradicionalnih dvobojih izenačiti na 3: 3.

Branko Jeršin