Rezultati

JUDO

ZAGREB OPEN 2007

V soboto 20. 10. 2007 je bilo v Zagrebu odprto prvenstvo v judu na katerem je sodelovalo preko šesto judoistov iz BiH, Avstrije, Italije, Madžarske, Romunije, Slovaške, Srbije, Slovenije, Švedske in Hrvaške. Tekmovanje je bilo zelo naporno, še posebej za tekmovalce saj so bilo zaključni boji za medalje šele v poznih večernih urah.

Judo sekcija Partizan Jesenice je imela na tekmovanju dva predstavnika Jazbec Tino in Kavčič Miha, ki sta v zelo hudi konkurenci dosegla dobre uvrstitve.

  • Miha KAVČIČ je imel v kategoriji mladincev do 90 kg zelo močne nasprotnike, v prvi borbi ga je presenetil Miroslav Ljubenkova iz Splita, to pa je Kavčiča tudi prebudilo in je nato suvereno premagal vse naslednje nasprotnike Jovičič Igorja iz Pule, Bozalo Ognjena iz Beograda in favorita kategorije Dvärby Joakima iz Švedske. Zaradi razlike v tehničnih točkah pa je Kavčič osvojil končno, odlično tretje mesto.
  • Tina JEZBEC je v kategoriji kadetinj nad 70kg, kljub neizkušenosti na tako velikih turnirjih, saj trenira šele poldrugo leto pokazala, da je prava borka in v bodoče velja nanjo računati. Osvojila je končno peto mesto.

zos