Rezultati

Tekmovanja v kegljanju na ledu za državno prvenstvo

21.12.2023

Odigranega je polovico tekmovanj v kegljanju na ledu, v državnem prvenstvu, sezona 2023 / 2024

Tekmovanja, ki jih organizira Zveza društev kegljanja na ledu so v polnem teku. Na tekmovanjih sodeluje 6 športnih društev (ŠD Jesenice, ND Rateče Planica, KKNL Bled, ŠD Jezersko, Ledenko Maribor, DKNL Slovenj Gradec.

V sezoni 2023/2024 potekajo tekmovanja v treh disciplinah:

Met na daljavo (posamezno in ekipno), Ciljno tekmovanje (posamezno ženske, moški, mladinci in ekipno), Moštveno tekmovanje (ekipno).

Kegljaški klub na ledu Jesenice, je organiziral tekmovanje v Metu na daljavo. Tekmovanji sta bili izvedeni v dveh terminih, obe na ledeni ploskvi v Športni dvorani Podmežakla.

V nedeljo 21. oktobra 2023 je potekal 1 krog, nastopalo je 15 tekmovalcev,

V nedeljo 12. novembra 2023 je potekalo finale posamezno (9 najbolje uvrščenih tekmovalcev iz 1. kroga) in ekipno tekmovanje. Doseženi so bili naslednji rezultati v disciplini:

POSAMEZNO:
1. Franc Dobnik - DKNL Slovenj Gradec
2. Žiga Petek - ŠD Jezersko
3. Nejc Petek - ŠD Jezersko
4. Tilen Tičar - ŠD Jezersko
5. Maj Novak - ŠD Jesenice
6. Mark Novak - ŠD Jesenice

EKIPNO:
1. ŠD Jezersko (Žiga Petek, Nejc Petek, Tilen Tičar)
2. DKNL Slovenj Gradec ( Franc Dobnik, Silvo Golob Jaš, Boštjan Kac)
3. ŠD Jesenice (Maj Novak, Mark Novak, Zoran Kramar)

V nedeljo 3. decembra 2023, je v Športni dvorani Podmežakla potekalo tekmovanje v Ciljnem tekmovanju posamezno - predtekmovanje.

V finale Ciljnega tekmovanja so se uvrstili:

MOŠKI:
Franc Dobnik - Slov. Gradec, Rok Roškar - Ledenko Maribor, Tilen Tičar - Jezersko, Žiga Petek - Jezersko, Matjaž Kocjan - Rateče, Mark Novak - Jesenice, Jaka Simnovčič - Bled, Zvonko Dolžan - Bled, Miran Lindič - Jesenice, Maj Novak - Jesenice, Drago Perc - Slov. Gradec in Matjaž Erman - Bled

ŽENSKE:
Sabina Dobnik Jančič - Slov. Gradec, Mojca Krmelj Mahajnc - Ledenko Maribor, Valerija Štefelin - Bled, Sara Čekon - Jezersko

MLADINCI:
Tilen Tičar - Jezersko, Žiga Petek - Jezersko, Mark Novak - Jesenice

Finale v Ciljnem tekmovanju POSAMEZNO in Ciljnem tekmovanju EKIPNO bo odigrano v nedeljo 4. februarja 2024 na Jesenicah.

V drugem delu istega tekmovalnega dne, v nedeljo 3. 12. 2023 je potekalo tudi tekmovanje v Moštvenem tekmovanju - 2. krog.
Nastopilo je 11 ekip (po 4 tekmovalci) iz 6 športnih društev. Tekmovanje poteka po sistemu: vsaka ekipa tekmuje z vsako.
Pred zadnjim kolom Moštvenega tekmovanja, so ekipe uvrščene:
1. ND Rateče Planica
2. DKNL Slovenj Gradec 1
3. ŠD Jezersko 2
4. KKNL Bled
5. Ledenko Maribor
6. ŠD Jesenice 3
7. ŠD Jezersko 1
8. DNKL Slovenj Gradec 2
9. ŠD Jesenice 1
10. ŠD Jesenice 2
11. ŠD Jezersko 3

V soboto 6. januarja 2024 bo na Bledu organizirano tekmovanje v disciplini MOŠTVENO TEKMOVANJE ekipno, 3. krog. Vsaka ekipa tekmuje z vsako, za naslov državnega prvaka v kegljanju na ledu MOŠTVENO v sezoni 2023 / 2024.

Lep športni pozdrav,
Miran Lindič