Rezultati

Jeseniški strelci ponovno državni prvaki

3.5.2022

Rezultati državnega prvenstva v streljanju z zračnim orožjem 10 metrov

V soboto 23. aprila je v Ljubljani v organizaciji strelske zveze Slovenije potekalo državno prvenstvo v streljanju z zračnim orožjem. Tekmovanja so se udeležili tudi strelci SD Triglav Javornik – Koroška Bela in dosegli odlične rezultate.

Najprej se je v članski konkurenci zračna puška 10 metrov v tekmo podal Anže Presterel. V kvalifikacijah je z rezultatom 620,5 krogov zasedel tretje mesto. V finalu je Anže ohranil mirne živce ter na koncu osvojil srebrno medaljo in naslov državnega podprvaka.

Za člani so z zračno puško 10 metrov nastopili še mladinci v postavi Ernest Eman Babača, Anton Korbar in Matevž Pogačnik. Naši lanskoletni prvaki so tudi letos svoje delo opravili odlično in tako ponovno osvojili zlato medaljo in naslov ekipnih državnih prvakov. Med posamezniki sta si nastop v finalu zagotovila Ernest Eman Babača z 615,5 krogi kar je pomenilo tretje mesto in Anton Korbar z 603,9 krogi za osmo mesto. Matevž Pogačnik je z 577,8 krogi osvojil končno 21. mesto. 

V finalu se je poznalo nekaj nervoze, tako da je Ernest Eman Babača osvojil nehvaležno četrto mesto, Anton Korbar pa končno peto mesto.

Za SD Triglav Anže