Rezultati

Zaključek lige v namiznem tenisu

3.4.2019

Poročilo ob koncu rekreacijske namiznoteniške lige za sezono 2018/2019

Končni vrstni red:

  1. TVD Javornik Koroška Bela
  2. DU JAVORNIK Koroška Bela
  3. GOSTILNA PRI MARIČKI
  4. RADOVLJICA
  5. MAX BAR
  6. STIROPORČEK GASSER
  7. MDI JESENICE
  8. TVD ŽIROVNICA
  9. NTK JESENICE

Rekreacijska lige v namiznem tenisu spada v okvir športnih iger Jesenic, ki jih organizira Zavod za šport Jesenice. Letos je v ligi sodelovalo devet ekip.
Ob koncu letošnje Občinske rekreacijske lige v namiznem tenisu je lanskoletna zmagovalna ekipa NTK Jesenice zasedla zadnje mesto, saj zaradi zadržanosti ni odigrala več kot polovico tekem. Enako se je zaradi premalo odigranih tekem zaradi službenih obveznosti dogodilo ekipama Max bara in Stiroporčka Gasser.
Tako je prvo mesto osvojila ekipa TVD Javornik Koroška Bela v postavi Drago Filipaj, Sergej Krajzelj, Drago Geršak in Aldin Alagič. Ekipa je zabeležila same zmage. Drugo mesto je osvojila ekipa DU Javornik Koroška bela za katero so igrali Milana Krmelj, Pavel Smolej, Marjan Šavs, Osman Džafič in Rudi Buh. Tretje mesto pa je presenetljivo z veliko borbenostjo in prikazanim velikim napredkom v igri pripadlo ekipi Gostilna pri Marički v postavi Rajko Ralič, Niko Pavlovčič in Joža Repinc.
Sledile so ekipe Radovljice, Max bara, Stiroporčka Gasser, MDI Jesenice in TVD Žirovnica, ki se je ligi v tej sezoni ponovno priključila, kar je zelo spodbudno.
V ligi je bilo odigranih 360 tekem v rednem delu, ter 107 dodatno. Sodelovalo je 44 igralcev od tega 5 žensk.
Na turnirju posameznikov je v 1.skupini slavil Rajko Ralič - Gostilna pri Marički pred Sergejem Krajzljem TVD Javornik Koroška Bela. Tretje do četrto mesto sta si razdelila Marjan Šavs DU Javornik Koroška Bela in Niko Pavlovčič Gostilna pri Marički.
V drugi skupini je bil najboljši Janez Bohinc MDI Jesenice, pred Nacem Tomažičem TVD Žirovnica ter Klemenom Vidmarjem MDI Jesenice in Nejcem Plahuto NTK Jesenice.
V kategoriji dvojic sta bila prva Sergej Krajzelj in Drago Filipaj TVD Javornik Koroška bela pred bratoma Lahajnar Tone in Damjan Max bar . Sledila sta Rajko Ralič in Niko Pavlovčič Gostilna pri Marički in Aleš Mihelič in Bojan Fartek Stiroporček Gasser.

Poročilo pripravila
Milana Krmelj