Rezultati

Zaključek lige v namiznem tenisu, rezultati

19.4.2018

V ponedeljek 16.4.2018 se je zaključila rekreacijska liga v namiznem tenisu, ki sodi v okvir Športnih iger Jesenic. Liga je potekala vsak ponedeljek od meseca oktobra 2017 do aprila 2018. Med seboj je moči merilo 10 ekip, prvo mesto so osvojili predstavniki ekipe NTK Jesenice Mladi, drugo mesto NTK Jesenice ženske, tretje pa DU Javornik Koroška Bela.

Poročilo ob koncu jesenskega dela rekreacijske namiznoteniške lige za sezono 2017/2018

Končni vrstni red:

1. NTK JESENICE mladi
2. NTK JESENICE ženske in
3. DU JAVORNIK Kor.Bela
4. MAX bar 1
5. TVD JAVORNIK Kor.Bela
6. STIROPORČEK GASER
7. RADOVLJICA
8. GOSTILNA PRI MARIČKI
9. MDI Jesenice
10. MAX bar 2

V ligi je bilo odigranih 450 tekem v rednem delu in še 73 dodatno. Najboljša posameznika sta bila Jaka VEBER brez poraza in Nuša BOLTE – oba NTK Jesenice mladi z enim porazom.
Vrh lestvice je premočno osvojila tako ekipa NTK Jesenice mladi, ki ni izgubila ali igrala neodločeno niti ene same tekme, pa čeprav je nastopala poleg zgoraj omenjenih dveh še z mlajšim kadetom Nejcem Plahuto. Drugo mesto so osvojile dekleta NTK Jesenice v postavi Mojca Smolej, Barbara Jančič in Špela Smolej Milat.
Tretje mesto je pripadlo DU Javornik Koroška Bela, pa čeprav so se jim 4.ekipa Max bara 1 in 5.ekipa TVD Javornik Koroška Bela kar močno približala z neodločenimi rezultati dvobojev.
V sredini lestvice je bil boj med Stiroporčkom , Radovljico in Gostilno pri Marički ravno tako zelo izenačen z neodločenimi izidi. V boju za zadnje mesto je prevladala izkušenost MDI Jesenice pred drugo ekipo Max bara.
V ligi je sodelovalo 37 tekmovalcev, od tega 5 žensk.
V posameznih bojih so bili igralci razdeljeni v 2.skupini. V drugi skupini je 3.-4. mesto pripadlo Aleš Koširju Stiroporček Gasser in Marku Vidicu – Radovljica. Drugi je bil Niko Pavlovčič in zmagovalec Rajko Ralič, oba iz Gostilne pri Marički.
V prvi skupini je slavil Tone Lahajnar Max bar1, pred Žanom Prešernom – Radovljica ter Janezom Bohincem – MDI Jesenice in Bojanom Rauhom – Radovljica.
V kategoriji dvojic sta bila zmagovalca Drago Filipaj in Drago Geršak – TVD Javornik Koroška Bela, 2. mesto sta osvojila Tadej Černe – MDI Jesenice in Jože Repnic – Gostilna pri Marički, 3.-4. mesto pa so osvojili Stanko Grbič, Osman Džafič in Dino Alagič – vsi Max bar 2 ter Klemen Vidmar – MDI Jesenice.

V jeseni se pri taki zasedbi obetajo novi izenačeni boji. Seveda pa vabljeni tudi novi ljubitelji bele žogice v namiznoteniško dvorano na rekreacijo.

Poročilo pripravila
Milana Krmelj