Rezultati

Aleksandra Vovk, igralka namiznega tenisa, ki je svojo pot začela na Jesenicah

14.12.2016

Aleksandra Vovk, namiznoteniška reprezentantka iz Mojstrane,
ki je svojo športno pot začela na Jesenicah,
nadaljuje s svojimi športnimi in pevskimi podvigi

Trenutno 16 letna Aleksandra Vovk, ki je z igranjem namiznega tenisa začela na Jesenicah, imenitno nadaljuje svojo športno in glasbeno pot. V začetku novembra je bila na izjemno močnem ITTF Premium Junior Circuit turnirju (mednarodnem prvenstvu Madžarske) samo za las od prvovrstne senzacije, saj ji je za zmago v 2. kolu finalnega dela, proti favorizirani Romunki Andreei Dragoman, trenutno 3. mladinki Evrope, zmanjkala ena sama točka, oz. malo športne sreče, saj je pri vodstvu 3:2 v setih kar 3x že imela zaključno žogico, vendar se je izkušena Romunka, v katero svetovna in evropska namiznoteniška zveza vlagata zadnje desetletje ogromno sredstev, saj je po mnenju stroke, ena redkih evropskih igralk, ki naj bi v prigodnosti lahko konkurirala premočnim azijskim igralkam, vselej uspela izvleči ter na koncu dvoboj spreobrniti v svojo korist in na koncu zmagati, tesno s 4:3. Romunka je bila kasneje, ob azijskih igralkah, edina Evropejka v četrtfinalu.
http://ntsvet.com/mladinske-selekcije/mednarodna-prvenstva/mladinci-na-mp-madzarske-obstali-med-32-najboljsih/

Prejšnjo soboto (10.12.2016) je potem, ko je zaradi sodelovanja in uspešnih nastopov v TV šovu Slovenija ima talent, morala izpustiti 1. odprti in 1. TOP članski turnir, odigrala svoj prvi letošnji turnir v tej konkurenci. Aleksandra je turnir odigrala odlično in osvojila 1. mesto, s tem pa postavila nov mejnik v svoji športni karieri, saj je pri 16 letih dosegla turnirske zmage čisto v vseh starostnih kategorijah.
http://ntsvet.com/novice/tom-sfiligoj-in-aleksandra-vovk-na-ptuju-do-prvenca-med-clani/

V letošnji sezoni se je Aleksandra na povabilo predsednika NTZS, Marjana Hribarja in državnega selektorja, Jožeta Urha, priključila igralkam in igralcem, ki trenirajo v državnem olimpijskem namiznoteniškem centru na Otočcu in od jeseni v dolenjski prestolnici obiskuje tudi srednjo šolo.

Namizni tenis pa ni edino področje, kjer je Aleksandra uspešna. V letošnji sezoni TV šova Slovenija ima talent, se ji je z izjemnimi pevskimi nastopi, uspelo uvrstiti v finale, kjer so bo v nedeljo, 18.12.2016 ob 20h na POP TV, še z ostalimi finalisti, potegovala za skupno zmago. Že uvrstitev v veliko finale, pa je izjemen dosežek, če upoštevamo, da ima Aleksandra petje in glasbo predvsem za sprostitev ob napornih namiznoteniških treningih in tekmovanjih. Naj omenimo, da je sredi avgusta osvojila odlično 2. mesto na mednarodnem pevskem festivalu Tralala v Makedoniji, konec istega meseca zmagala na Portugalskem, sredi novembra pa na Malti, kamor gre vedno zelo rada, prejela nagrado za najboljšo izvedbo.

Nekaj člankov na temo SIT 2016: