Rezultati

Nov velik uspeh igralcev Curling kluba Jesenice

28.11.2016

Ekipa jeseniškega curling kluba v sestavi: Luka Prezelj, Aljaž Stopar, Gašper Stopar, Noel Gregori in kapetan Štefan Sever, se je danes vrnila iz članskega Evropskega prvenstva B skupine v curlingu, ki je potekalo v Breaheadu pri Glasgowu. Pod vodstvom trenerke Eve Sever so v B skupini evropskega curlinga zastopali barve Slovenije. V izjemno zahtevni konkurenci odličnih ekip, jim je z zmagami nad Belgijo, Španijo in na koncu na določilni tekmi s Francijo, uspelo obstati drugi elitni - B skupini evropskega curlinga, kamor se je Sloveniji, z zmago v skupini C uspelo prebiti lani.

Za kakšen uspeh slovenskega curlinga gre govori dejstvo, da smo se s curlingom v Sloveniji spoznali šele šest let nazaj, da Slovenija nima curling dvorane, niti profesionalnih trenerjev in da morajo za vadbo na "pravem" curling ledu potovati vsaj do Kitzbuchla ali Bratislave. Če k temu prištejemo še dejstvo, da člani jeseniške ekipe še vedno tekmujejo tudi v mladinski kategoriji, lahko ugotovimo, da gre za velik uspeh, tudi sicer izjemno uspešnega jeseniškega curling kluba. Članice in lani Curling kluba Jesenice, so jim pri Gregorijevih na Lipcah priredili prisrčen sprejem in celotni ekipi iskreno čestitali za dosežen uspeh.

Omenjena moška ekipa, bo skupaj z žensko mladinsko ekipo jeseniškega curling kluba, Slovenijo zastopala tudi na Evropskem mladinskem prvenstvu na Ostersundu na Švedskem, ki bo potekalo med 2.1. in 11.1.2017.

Ob tem pa v Curling klubu Jesenice ne pozabijo tudi na drug pomemben segment njihovega dela - humanitarnost. Šestega decembra 2016 organizirajo krvodajalsko akcijo, devetega decembra tradicionalno Noč dobrodelnega curlinga za socialno ogrožene otroke OŠ Tone Čufar, vzporedno s tem, pa sredstva za socialno ogroženo družino zbirajo tudi v sodelovanju s Hoteli Bled na odprtem drsališču pod hotelom Park. Skratka delovni in uspešni so na vseh področjih. Da bi bilo takšnih športnih kolektivov čim več.

Curling klub Jesence, tako uspešno nadaljuje tradicijo uspešnih jeseniških kolektivov v lednih športih, ki so jo začeli hokejisti, kegljači na ledi in drsalci.

Več na: http://www.curling-jesenice.si/

Robert Sušanj
predsednik