Rezultati

Namiznoteniški klub Jesenice pričenja s 1. državno ligo

29.9.2016

Namiznoteniški klub Jesenice pričenja s 1. državno ligo

V petek se pričenja ob 17.00 uri prvi krog 1. državne lige za ženske v klubskih prostorih. Igralke se bodo pomerile z ekipo Keme iz Puconcev, ki so ravno tako letos prvič v prvi ligil. Upajmo, da bodo domače igralke izkoristile prednost domačega terena.

Pokal Julijskih Alp

V soboto 10.09.2016 je pod okriljem Namiznoteniškega kluba Jesenice potekal 2. Mednarodni turnir, Pokal Julijskih Alp. Tekmovanje, ki je namenjeno druženju Slovencev vseh treh dežel, pri čemer je največji namen združevanja slovensko govorečih ljudi na vseh treh straneh Julijskih Alp, je tudi to leto požel veliko zadovoljstva. Tekmovalo je 10 ekip in sicer tri iz Avstrijske Koroške in sedem iz Slovenije.

Tekmovanje je odprla podžupanja mesta Jesenice ga. Vera Pintar in predstavnik Zavoda za šport g. Gaber Šorn, zaključila pa sta ga predstavnik Slovenske športne zveze g.Marko Loibnegger ter vodja tekmovanja Janez Zore.

Športno tekmovanje je potekalo za zelenimi mizami v disciplini ekip. Ekipe so sestavljali štirje igralci, ki so najprej odigrali igro dvojic, potem pa istočasno še dve igri posamezno. En igralec je lahko nastopil samo enkrat v ekipnem dvoboju. Sistem, po katerem smo tekmovali prvič, je med igralci požel veliko navdušenja.

Športni duh je glede na rezultat lanskoletnega turnirja postregel z novim ekipnim zmagovalcem. Slavili so igralci NTK Fužinar Ravne pred NTK Križami. Tretje uvrščena Humška skupnost iz Avstrije je proti obema ekipama izgubila zelo tesno tako letos kot tudi že lansko leto. Četrto mesto so osvojile domače igralke NTK Jesenice, ki bodo v letošnji sezoni nastopale v 1. Državni ligi za ženske.

Sledile so ekipe Trojane, Bohn, Košir Kamna Gorica, Bled, Jeseniške druga ekipa, Borovlje in Lepena.

Po končanem uradnem delu tekmovanja je sledilo še kratko družabno srečanje, kjer so se vodje ekip dogovorile ne le za nadaljevanje omenjenega tekmovanja, temveč tudi za različna prijateljska meddruštvena srečanja.

Prispevek napisala
Milana Krmelj
Predsednica NTK Jesenice in delegat tekmovanja