Rezultati

Aleksandra Vovk, bivša jeseniška igralka namiznega tenisa ponovno z odliko!

21.12.2015

  

ALEKSANDRA PONOVNO NA VRHU

Tudi zaključek leta 2015, ki je najbolj uspešno leto v njeni dosedanji športni karieri,je Aleksandra Vovk zaključila v sebi značilnem slogu – z zmago. Tokrat je brez poraza slavila v prvi jakostni skupini, na 1. Top turnirju RS za mladinke, ki je v nedeljo 20.12.2015, potekal v Škofji Loki. S tem se je prebila na čelo uradne jakostne lestvice NTZS v tej kategoriji, v kateri bo igrala še celo letošnjo in prihodnji dve sezoni.

Po odličnih igrah na mladinskem svetovnem prvenstvu v Franciji, kjer je Aleksandra prispevala precejšen delež k ekipnemu uspehu deklet in zgodovinskemu 15. mestu, smo bili na zadnjo predzimsko nedeljo, spet deležni super dosežka mlade Mojstrančanke. Kljub temu, da se je skoraj cel teden borila z bacili in večino časa preležala v postelji s temperaturo in je bil njen nastop že zelo vprašljiv, saj noben rezultat ne odtehta njenega zdravja, se je nekako sestavila in zmogla toliko moči, da je z izredno borbenostjo osvojila 1. mesto na 1. TOP-u RS za mladinke, potem, ko je premagala vse svoje nasprotnice in s 100% izkupičkom, na koncu stala na najvišji stopnički.TOP turnirji so najzahtevnejši od vseh državnih turnirjev, saj se med seboj, vsaka z vsako,pomeri najboljših 8 igralk z uradne jakostne lestvice. Na preostalih turnirjih, odprtih državnih in državnem prvenstvu, se zaradi sistema tekmovanja lahko kvečjemu zgodi, da se morebitna zmagovalka sreča z največ tremi, od prvih 8 najbolje postavljenih igralk.

S tem rezultatom je Aleksandra, že po prvih treh odigranih državnih turnirjih, zasluženo, prevzela vodstvona jakostni lestvici NTZS v tej kategoriji.