Rezultati

Aleksandra Vovk ponovno zelo uspešna

5.11.2015

 

V času od 29. oktobra do 1. novembra, se je Aleksandra s kadetsko reprezentanco Slovenije udeležila enega najmočnejših kadetskih mednarodnih turnirjev na stari celini, ITTF Slovak 2015 Cadet Open v Bratislavi, ki so ga s svojo udeležbo še dodatno "začinili" odlični igralci in igralke iz Azije(Japonska, kitajski Tajpei, Hong Kong) ter Kanade.

V tej izjemno močni konkurenci sta Aleksandra in Katarina(Stražar), z osvojitvijo bronastega odličja v ekipni konkurenci, ponovno dosegli imeniten uspeh za slovenski namizni tenis. Poleg ekipe Poljske pa sta bili edini od reprezentanc iz stare celine, ki se jim je uspelo prebiti med najboljše 4 ekipe. To ni uspelo niti takim namiznoteniškim velesilam kot so Nemčija, Francija, Rusija, Španija, Češka in Slovaška.

Aleksandra je za las zgrešila medaljo tudi v posamičnih bojih, kjer se je na koncu uvrstila na odlično 5. mesto.

Prejšnji teden je v Cerknici namreč potekal 2. odprti državni turnir R Slovenije za mladince in mladinke.

Potem, ko je Aleksandra na 1. odprtem turnirju, tekmovanje končala tik pod vrhom, na 2. mestu, se je tokrat, brez poraza, zavihtela na sam vrh. V finalu je s 3/2 premagala reprezentančno in klubsko kolegico Katarino Stražar. S tem se je Aleksandra, kljub temu, da je v letošnji sezoni prvič igrala prva odprta državna turnirja v mladinski kategoriji, povzpela tik pod vrh državne jakostne lestvice za mladinke, kjer trenutno zaseda odlično 2. mesto. Pred njo je le še 2 leti starejša mladinska in članska reprezentantka, Tamara Pavčnik.

Omeniti velja tudi zgodovinski klubski uspeh Aleksandrinega novega kluba, NTS Mengeš. Njihove igralke so, na omenjenem turnirju, osvojile prva tri mesta.
1. Aleksandra Vovk
2. Katarina Stražar
3. Ana Tofant

Med jesenskimi počitnicami za Aleksandro ne bo počitka, saj ima v klubu najprej od ponedeljka do srede po 2 triurna treninga dnevno, v četrtek, 29.10., pa se s soigralkama, Katarino Stražar in Niko Kobetič, odpravlja na močan mednarodni turnir v Bratislavo na Slovaško, na ITTF 2015 Slovak Cadet Open, kjer bosta s Katarino poskušali ponoviti odlične igre iz Varaždina, v mesecu septembru.