Rezultati

Razstava olimpijskih medalj in bogate slovenske športno-olimpijske zgodovine

od 26.11.2014 dalje

V ŠPORTNI DVORANI PODMEŽAKLA RAZSTAVA OLIMPIJSKIH MEDALJ IN BOGATE SLOVENSKE ŠPORTNO-OLIMPIJSKE ZGODOVINE

Športna zveza Jesenice je kot nosilka regijske pisarne OKS - ZŠZ dobila priložnost, da ljubiteljem in poznavalcem športa na Jesenicah predstavi izjemno razstavo. V okviru slovenskega olimpijskega komiteja deluje že vrsto let Olimpijska akademija, ki jo vodi Miro Cerar st. in združuje slovenske olimpijce. V okviru svoje dejavnosti so tako pripravili razstavo, s katero predstavljajo del slovenskega olimpizma. Avtor razstave je Aleš Šolar. Predstavljeni so vsi Slovenci, ki so pod različnimi državami osvajali olimpijske medalje od Avstroogrske do samostojne Slovenije. Manjkajo le najnovejša odličja iz OI v Londonu in Sočiju.

Drugi del razstave pa prikazuje različne športne in olimpijske znamke in nam prikaže tudi ta del naše bogate športne kulture.

Razstava bo z manjšo slovestnostjo odprta v sredo 26.11.2014 ob 18.00 uri v vzhodnem delu Športne dvorane Podmežakla na Jesenicah. V okviru slovesnosti ob otvoritvi razstave bo tudi zanimivo kratko predavanje zgodovinarja dr. Tomaža Pavlina o zgodovini olimpizma in kratek razgovor o možnostih postavitve zgodovinske zbirke jeseniškega športa. Zavod za šport Jesenice, ki je tudi prijazno odstopil prostor za razstavo, se skupaj s Športno zvezo Jesenice že nekaj časa prizadeva, da bi v prostorih nove Podmežakle prišli tudi do stalne muzejske zbirke, ki bi predstavljala bogato športno zgodovino Jesenic. Na otvoritev in tudi kasnejši ogled razstave ste prisrčno vabljeni !

Možen ogled razstave bo do konca decembra 2014, v času delovanja recepcije dvorane in v času hokejskih tekem. Možen bo tudi organiziran ogled za šole po predhodnem dogovoru z Zavodom za šport Jesenice.