Rezultati

Branko Jeršin prejel diplomo Mednarodnega olimpijskega komiteja

25.3.2014

V torek 18.3.2014 je na seji Izvršnega odbora Olimpijskega komiteja Slovenije, je naš sodelavec Branko Jeršin prejel diplomo Mednarodnega olimpijskega komiteja za uspešno opravljeno izobraževanje Advanced Sport Management Course (ASMC) in s tem pridobil strokovni naziv maneger olimpijskih športov.

Izobraževanje je potekalo v letu 2012 in 2013 po programu Mednarodnega olimpijskega komiteja, v organizaciji Olimpijskega komiteja Slovenije in pokroviteljstvom Olypic solidarity. Izobraževanje, ki je vsebovalo šest modulov: Organiziranost olimpijskih športnih organizacij; Strateško upravljanje športnih organizacij; Upravljanje človeških virov v športu; Finančno upravljanje športnih organizacij; Vodenje marketinga in Organizacija velikih športnih prireditev. Za vsak modul posebej je bilo potrebno izdelati seminarsko nalogo in jo predstaviti so slušateljem in predavateljem. Ob zaključku pa je bilo potrebno izdelati seminarsko nalogo,ki je vsebovala sestavine vseh modulov in je bila prevedena v Angleščino in poslana v oceno na Mednarodni Olimpijski komite v Lusano.

Izobraževanje je uspešno zaključilo dvanajst slovenskih športnih delavcev te druge generacije v izobraževanju. Med temi pa so bili tudi trije Gorenjci,ob našem sodelavcu Branku Jeršinu še Jeseniška olimpijka Petra Robnik, ki sedaj dela na Smučarski zvezi Slovenije in sekretarka Športne zveze Tržič Biserka Drinovec.

foto: Aleš Fervežar / slika iz podelitve diplom: Tone Jagodnik ge, sekretar OKS, Branko Jeršin, Janez Kocijančič predsednik OKS