Rezultati

Uspeh mladincev na DP v curlingu

11.2.2013

   

Mladinsko državno prvenstvo v curlingu

V soboto 9. 2. in v nedeljo 10. 2. 2013 je v ledeni dvorani Zalog potekalo mladinsko državno prvenstvo v curlingu. Curling klub Jesenice so zastopale tri ekipe. V kategoriji mladincev so igrali Mamuti v sestavi Štefan Sever, Aljaž Stopar, Urban Razinger, Bine Sever, in ekipa Luka v sestavi Luka Prezelj, Gašper Konc, Noel Gregori, Simon Langus. Mamuti so bili v taktično in tehnično odlični tekmi za tretje mesto boljši od ekipe Rolling Stones iz Zaloga in se po slabem prvem tekmovalnem dnevu na koncu zasluženo veselili brona. Ekipi Luka je po odličnih sobotnih tekmah in nekaj smole v nedeljo pripadlo peto mesto.

Za sive lase vodje tekmovanja so poskrbele mladinke, med katerimi je igrala tudi ekipa Miške, ki so jo sestavljale Nika Černe in Patricija Černe, ter gostujoči igralki Ajda Zavrtanik Drglin in Lea Tehovnik. Dvakrat so igrale proti vsem nasprotnicam in na koncu so vse štiri ekipe imele enako število točk, zato je odločala povprečna dolžina ustavkovega izziva. Našim mladinkam je nekaj centimetrov zmanjkalo za bron.

Ne gre pa pozabiti na našega tekmovalca, ki ga že dolgo posojamo v Zalog. Lovro Kolbl je z Bojsi osvojil drugo mesto, presenetljivi zmagovalci so postali Zmajčki iz Curling kluba Ljubljana v postavi Matevž Javornik, Brin Zelinka, Matic Oset, Martin Rigler in Bor Zelinka.

Strokovno vodstvo naših mladinskih ekip je bilo ponosno na tekmovalce Curling kluba Jesenice, ne le zaradi rezultatov, temveč tudi zaradi zavzetega pristopa k igri in športnega vedenja.

Zvone Sever