Rezultati

DNEVI ŠPORTA 2011

03.06.2011

Zavod za šport Jesenice in Športna zveza Jesenice sta v petek 3. junija pripravila sedaj že tradicionalno prireditev Dan športa Jesenice 2011.

Osrednja prireditev Dneva športa je bil 11. olimpijski tek - Karavanke 2011. Že dopoldne so na tem teku sodelovali otroci jeseniških vrtcev. Kar 350 sodelujočih malčkov se je udeležilo tega teka. Zaradi slabega vremena so organizatorji pripravili tek kar v hokejski dvorani. Pred tekom, na katerem so seveda vsi udeleženci tudi zmagovalci, pa je za animacijski program in zabavne športne aktivnosti poskrbel vodja športnih programov na Zavodu za šport Jesenice Gaber Šorn.

Popoldanski program dneva športa so začeli člani športnih društev, ki so tekli na 1200 m progi v športnem parku. Na tem teku so sodelovali člani Drsalnega kluba Jesenice in člani Hokejskega društva mladi Jesenice. Skupaj se je tega teka udeležilo 28 tekmovalcev in tekmovalk. Na tekmovalnem 10 km olimpijskem teku je tokrat nastopilo le 12 tekmovalcev in 3 tekmovalke. Vzrok za nekaj slabšo udeležbo je bil v nestanovitnem vremenu in pa verjetno tudi v množici tekaških prireditev v tem vikendu.

Vzporedno z Olimpijskim tekom, pa je v športnem parku potekal tudi nogometni turnir ekip za dečke stare 10 let v organizaciji Nogometnega kluba Jesenice. Na igrišču z umetno travo pa je potekal rekreacijski nogometni turnir.

Zelo zanimivo je bilo v hokejski dvorani, saj je Floorbal klub Thunder v okviru dneva športa pripravil zelo močan turnir v floorbalu na katerem je nastopilo deset gorenjskih ekip.

V okviru dneva športa je bil tudi otroški športni vrtec, pa nastop odbojkaric OK mladi Jesenice in zanimiva košarkarska tekma v gorenjski veteranski ligi med Gornjesavci in Vodicami.

Kljub malo slabšemu vremenu je Dan športa zelo lepo uspel, sodelovalo je skoraj 500 udeležencev. Zavod za šport Jesenice in Športna zveza Jesenice se zahvaljujeta vsem udeležencem za udeležbo, posebno pa se zahvaljujemo BMK- klubu brez meja Jesenice za pomoč in sodelovanje, ter Curling klubu Jesenice in prostovoljnim gasilcem iz Hrušice in Jesenice- mesto za pomoč pri Olimpijskem teku !

Branko Jeršin

Poglejte še: