Rezultati

Rezultati državnih kegljaških prvenstev

01.03.2010

Izjemen uspeh tekmovalcev Kegljaškega kluba Jesenice na državnem prvenstvu mladincev do 23 let

Očitno je je bila zlata plaketa Športne zveze Jesenice, ki so jo pred časom prejeli člani kegljaškega kluba Jesenice za izjemne rezultate v preteklem letu tudi lepa spodbuda, da so tudi na letošnjem državnem prvenstvu mladincev do 23 let kegljali izvrstno in osvojili kar zlato in bronasto medaljo, ter imeli med prvimi dvanajstimi tekmovalci pet tekmovalcev med prvimi dvanajstimi.

Državni prvak je postal Nik Medja, ki je bil oba dneva tekmovanja resnično najboljši. Zmagal je z odličnim rezultatom 1227 kegljev (v Šoštanju 624, v Škofji Loki 603). Tretje mesto je osvojil Igor Čosič, ki je za drugim Davorjem Sobočanom iz Kranja zaostal le za 15 kegljev. Odlične rezultate so dosegli tudi Aleš Mavsar s 5 mestom (1153 kegljev), Matjaž Vovk z 11 mestom (1135) in Kristjan Mijatovič z 12. mestom (1134), Na državnem prvenstvu je nastopilo 56 tekmovalcev.

Zelo solidno je v kategoriji mladink nastopila tudi Anja Jeršin, ki je na državnem prvenstvu nastopila po dve letnem premoru in v izjemno hudi konkurenci deklet, ki vse nastopajo v slovenskih ligaških tekmovanjih osvojila 20. mesto s rezultatom 1045 kegljev. Nastopilo je 40 najboljših slovenskih mladink.

Branko Jeršin