Razpisi

Everesting na Španov vrh - iščemo prostovoljce

11.9.-12.9.2020

V Planini pod Golico bomo sočasno s prireditvijo 6 ur Španovega vrha priča tudi poizkusu everestinga. Gre za podvig pri katerem je potrebno brez premora za spanje premagati višinsko razliko v višini najvišje gore sveta Mt. Everesta, ki je visok 8848 m. V tem izzivu se bo poizkusila jeseniška tekačica, Draga Žbontar, ki se je v preteklosti lotila že kar nekaj podobnih izzivov. Za everesting na Španov vrh bo morala vzpon premagati 24 x, saj v enem vzponu premagaš 380 višinske razlike. Kot zanimivost bo tekačica v enem poizkusu pridobila tudi bronasto priznanje v akciji »Osvajalec Španovega vrha«.

Draga bo svoj izziv pričela v petek 11.9.2020 ob 12 uri, predviden zaključek akcije bo v soboto ob zaključku tekmovanja 6 ur Španovega vrha, torej ob 15:00 uri.

Predvsem v nočnem času bo izziv posebno zahteven, zato si tekačica želi družbe pri katerem izmed vzponov. V kolikor ste zainteresirani kontaktirajte Zavod za šport Jesenice preko facebooka ali zsj.programi@siol.net ali Drago Žbontar direktno.

Dragi pri tem izzivu želiko veliko uspeha!