Razpisi

10. april, Svetovni dan čistega športa - Play True Day

8.4.2020

10. april je Dan čistega športa - "Play True Day", je svetovni dan namenjen promociji boja proti dopingu in širitvi ideje o čistem športu in poštenih športnikih. Namen tega dne je preko preventivnih aktivnosti seznaniti športnike, športno in splošno javnost s svetovnim bojem proti dopingu. Pobudo za Play True Day je v letu 2014 dalo 17. južnoameriških držav, ki so, v sodelovanju s Svetovno protidopinško agencijo (WADA) in na podlagi Montevideo deklaracije, razglasile 10. april za "Play True Day". Leta 2016 se je k praznovanju priključila Slovenija.

Na ta dan oz. v tednu pred in po 10. aprilu je Slovenska antidopinška organizacija z nekaterimi drugimi nacionalnimi panožnimi športnimi zvezami in društvi izvedle številne preventivne aktivnosti, ter tako poizkušale dvigniti nivo zavedanja o nevarnostih dopinga v Sloveniji in drugod v svetu.

Letos je zaradi razmer, ki jih narekuje epidemija Covid-19, nekoliko drugače. Namesto praznovanja v sklopu športnih prireditev in dogodkov, bomo dan obeležili s kampanjo na družabnih omrežjih. Svetovna protidopinška agencija WADA je pripravila različne predloge. Slovenska antidopinška organizacija SLOADO pa nas poziva k delitvi slik in videoposnetkov s športno tematiko in zaobljubo, da treniramo varno in pošteno.

Na spletni povezavi SLOADO pridete do več informacij in ideje za izdelavo predloge. Sliko lahko pripravite tudi sami in jo delite z drugimi preko družabnih omrežij v petek, 10. aprila oziroma v dneh pred in po 10. aprilu. Ob tem ne pozabite uporabiti ključnikov #treniramdoma #trenirampošteno #treniramvarno #dančistegašporta #PlayTrue #PlaySafe #PlayTrueDay
https://www.sloado.si/kategorija/ozavescanje-ptd

Dopis Nine Makuc - SLOADO

Spoštovani,

10. april je Dan čistega športa (Play True Day) - dan, namenjen promociji čistega športa in poštenih športnikov. Letos bo zaradi razmer, ki nam jih narekuje epidemija Covid-19, nekoliko drugačen. Namesto praznovanja Dne čistega športa v sklopu športnih prireditev in dogodkov, smo se odločili za kampanjo na družabnih omrežjih. Svetovna protidopinška agencija WADA je pripravila različne predloge (okvirčke, zaobljube), ki smo jim mi dodali slovensko noto. Predloge in dodatne informacije so na voljo na naši spletni strani https://www.sloado.si/kategorija/ozavescanje-ptd

Vabimo vas, da skupaj pokažemo svetu, da v Sloveniji podpiramo čist, pošten in varen šport, zato vas prosimo, da delite informacijo med vse vaše športnike in člane spremljevalnega osebja in jih vzpodbudite, da delijo svojo fotografijo in/ali video na družabnih omrežjih.

S športnimi pozdravi,

Nina Makuc