Razpisi

12. Pomladni tek - Jesenice 2019

sobota 16.3.2019, Jesenice, trg na Stari Savi

Rezultati

Program
09:45 Skupno ogrevanje pred tekom za otroke
10:00 Teki za otroke
10:15 Unescov tek trojk
11:00 Pomladni tek Jesenice 2019 na 10 km

Teki za otroke
Tako kot vsako leto na tekaški prireditvi najprej pričnemo s posamičnimi teki za najmlajše na različne razdalje za različne starostne kategorije. Tudi letos v nobeni od kategorij ne bomo razglasili skupnih zmagovalcev. Naša želja je, da je zmagovalec vsak, ki nastopi na tekaški prireditvi in uspešno priteče v cilj. Ob prijavi na tek vsak tekač dobi svojo štartno številko, po teku pa medaljo in kremno rezino.
Na tek za najmljaše se lahko prijavite na dan prireditve med 9:00 in 9:30 na prireditvenem prostoru.

Unescov tek trojk
Povabi, sošolca, prijatelja, mamo, očeta, babico, dedka … sestavi svojo trojko in skupaj v trojki odteči 600m,1200m ali 1800m v poljubnem tempu.
Prijava ekipe za Unescov Tek trojk je obvezna in brezplačna, lahko se prijavite na portalu www.prijavim.se ali na dan prireditve med 9:00 in 9:45 na prireditvenem prostoru. Vsak prijavljen tekač v ekipi dobi svojo štartno številko, priložnostno darilo, kremno rezino in spominsko medaljo.

12. Pomladni tek Jesenice 2019 na 10 kilometrov
Na že 12. Pomladni tek Jesenice 2019 se lahko prijavite preko portala www.prijavim.se. Startnina za tek na 10 km je 8 € v predprijavi (do torka, 12.3.2019) in 10 € na dan tekmovanja (vsak tekač prejme praktično darilo in bon za prehrano, predprijavljeni pa tudi personalizirano startno številko).
V času teka bodo ceste, po katerih se teče zaprte za promet.
Nagrade: Prvi v vsaki kategoriji prejme pokal, prvi trije v vsaki kategoriji prejmejo medalje, poleg medalj pa bo tudi nekaj praktičnih nagrad.

Prijave na teke potekajo na spletnem portalu PRIJAVIM.SE. Po prijavi dobite na vaš elektronski naslov podatke za nakazilo prijavnine. Pretekli absolutni zmagovalci in zmagovalke teka na 10 km se lahko prijavijo BREZPLAČNO, v tem primeru nas kontaktirajte, da vas vpišemo med prijavljene.
Na tek se lahko prijavi vsak, ne glede na starost, spol ali kondicijsko pripravljenost, torej vsi, ki se počutite sposobne preteči želeno razdaljo. Teče se na lastno odgovornost.

Ob teku bodo hkrati potekale različne delavnice, ki jih za obiskovalce pripravljajo Osnovna šola Koroška Bela, Gornjesavski muzej Jesenice, Zdravstveni dom Jesenice in Mladinski center Jesenice. V času dogajanja bo na prizorišču postavljena tudi plezalna stena.

V času Pomladnega teka in Jožefovega sejma bo Gornjesavski muzej pripravil na ogled etnološko zbirko z rekonstrukcijo delavskega stanovanja v Kasarni na Stari Savi. Etnološko zbirko si v Gornjesavskem muzeju lahko ogledate v naslednjih terminih:
- v petek, 15. marca, med 9. in 15. uro,
- v soboto, 16. marca, med 10. in 14. uro,
- v nedeljo, 17. marca, med 10. in 14. uro,
- v ponedeljek, 18. marca, med 9. in 15. uro.

Zdravsteni dom Jesenice bo za vse prisotne opravljal meritve krvnega tlaka in sladkorja.

Prireditev je organizirana v sklopu prireditev ob občinskem prazniku Občine Jesenice. Vzporedno s prireditvijo bo na Stari Savi potekal tudi Jožefov sejem. Po razglasitvi tekaških rezultatov nas bo zabavala glasbena skupina Zgornjesavci.

Več informacij o celotnem dogajanju na:

Več informacij: kategorije, trasa teka...:

Sponzorji, podporniki, donatorji..:

Občina Jesenice Turistično informacijski center Jesenice prijavim.se Mladinski center Jesenice Gornjesavski muzej Jesenice BMW Avto Aktiv OŠ Koroška Bela proteini.si Športna zveza Jesenice Conditus Žito Gorenjka