Razpisi

Jesenska rekreacija, priporočamo obisk Trim steze Žerjavec in pohod na Španov vrh

7.9.2017

Kam jeseni na rekreacijo?

Predstavljamo vam dve možnosti za rekreacijo v naravi, obisk trim steze Žerjavec in pohod v Španov Vrh, kjer preko celega leta poteka akcija Osvajalec Španovega Vrha.

TRIM STEZA ŽERJAVEC se nahaja na pobočju za Splošno bolnišnico Jesenice. Prične se pri vodnem zbiralniku na Zgornjem Plavžu in poteka po pešpoti pobočja hriba Žerjavec.

V prvi tretjini se steza vije po strmem terenu navzgor, srednji del poteka po ravnini, kjer udeleženci uživajo v čudovitem panoramskem razgledu na mesto Jesenice. Zadnja tretjina steze pa se spusti po terenu navzdol do naselja. Trim steza vsebuje 15. vadbenih postaj različnih težavnostnih stopenj, dolga je 1.5 km, ter ima 100 m višinske razlike. Po trim stezi vas vodi označba "TRIMČEK". več o Trim stezi Žerjavec »

POHOD V ŠPANOV VRH – OSVAJALEC ŠPANOVEGA VRHA

Že 4 leto zapored poteka  akcija pod skupnim imenom Osvajalec Španovega Vrha. Pohodniki beležijo vzpone v vpisno knjigo, ki jo najdete v kovinski škatli končne postaje žičnice (1361m). Do Španovega vrha lahko pridete iz Planine pod Golico, Javorniškega rovta, najbolj vztrajni pa tudi z Jesenic.

Akcija poteka od 1. januarja do 31. decembra. Najbolj vztrajnim v celem letu se na nočnem pohodu ob prvi polni luni novega leta podelijo priznanja za:

  • 20 pohodov - bronasto priznanje
  • 40 pohodov - srebrno priznanje
  • več kot 60 pohodov - zlato priznanje

Vse pohodnike se naproša, da hodijo po označenih poteh.

Naša želja je, da bi občani del prostega časa preživeli v naravi in izkoristili možnost predstavljene rekreacije.

Poglejte še: