Fair play kotiček

ZAKLJUČEK TEDNA FAIR PLAY 2011

23.11.2011

Zavod za šport Jesenice, Športna zveza Jesenice - Regijska pisarna Olimpijskega komiteja Slovenije in Hokejski klub Acroni Jesenice so tudi letos pripravili akcijo spodbujanja FAIR PLAYA med mladimi. V tednu od 15. 11. do 22.11. so tako učenke in učenci osmih in devetih razredov vseh treh jeseniških osnovnih šol imeli priložnost poslušati predavanje FAIR PLAY NOSIM V SRCU - FAIR PLAY ME VODI NAPREJ. Letošnja tema je bila posvečena odnosom med igralci in sodniki na igrišču, odnosom gledalcev do sodnikov in sodniški etiki in morali. Na vseh predavanjih je bil gost Peter KONČNIK, Jeseničan, ki je kot mednarodni odbojkarski sodnik dosegel izjemne dosežke. Trenutno je tudi član sodniške komisije pri Mednarodni odbojkarski zvezi.

Posebej moramo pohvaliti učence in učenke 9. razreda osnovne šole Koroška Bela, ki so na temo predavanj pripravili tudi zelo zanimiv plakat, ki je razstavljen v dvorani Podmežakla, poleg razstave slik ob 10 letnici Zavoda za šport Jesenice. Včeraj so bili udeleženci predavanj tudi gostje na tekmi jeseniških hokejistov.

Prav ob zaključku akcije, pa so udeleženci predavanj skupaj z ostalimi gledalci hokejske tekme na včerajšnji tekmi doživeli tudi enkraten primer Fair playa. Navijači zagrebškega Medveščaka so s seboj prinesli transparent s katerim so izrazili podporo jeseniškim hokejistom, klubu in navijačem ob težkih trenutkih jeseniškega hokeja. Vsekakor poteza za vzgled!

Branko Jeršin