Foto arhiv

Dnevi športa, Jesenice 2021, skok v poletje - obisk slovenske olimpijske bakle

12.7.2021

V soboto, 10. julija je bilo na letnem kopališču Ukova živahno. V okviru Dnevov športa, Jesenice 2021 in tradicionalne prireditve Skok v poletje, nas je obiskala še slovenska olimpijska bakla. Bakla pred pričetkom olimpijskih iger v Tokiu kroži po slovenskih mestih.

Na tekmovanju v skokih v vodo je skakalo skupaj 20 skakalcev v treh različnih starostnih kategorijah. Absolutni zmagovalec je postal Jaka Komloš. Tekmovanje so popestrili člani akrobatske skupine Dunking Devils.
Na 29. akvatlonu je nastopilo 5 tekmovalcev v dveh starostnih kategorijah. Absolutni zmagovalec je postal Gašper Žilavec s skupnim časom 39min 44sek.

Celotno dogajanje je popestril obisk slovenske olimpijske bakle, ki pred pričetkom letnih olimpijskih iger v Tokiu potuje po slovenskih mestih.
Sprevod jeseniških športnikov z baklo se je pričel pred Športno dvorano Podmežakla. V sprevodu so sodelovali hokejisti, nogometaši, drsalke, košarkarji in kegljači. Slovensko baklo je na kopališče ob spremstvu mladih športnikov prinesel Andrej Hebar, član HDD SIJ Acroni Jesenic. Z odigranimi koračnicami je športnike in baklo pozdravila Godba na pihala Jesenice - Kranjska gora.
Sprevod z baklo so na kopališču pričakali ministrica za šolstvo in šport dr. Simona Kustec, dobitnica medalje Urška Žolnir, olimpijci Tomaž Barada, Anja Klinar, Maruša Ferk, paraolimpijec Jernej Slivnik, najstarejša jeseniška olimpijka Ada Bešter, perspektivni košarkar Žiga Samar, olimpijec Drago Mlinarec s športnimi sodelavci SIJ Acroni d.o.o., člani inkluzivnega judo kluba Jesenice in ostali obiskovalci kopališča.
Svojo pot po Jesenicah je bakla zaključila na vrhu zadnjega, še stoječega stolpa za skoke v vodo v Sloveniji. Na vrh stolpa so jo simbolično ponesli ministrica dr. Simona Kustec, podpredsednik OKS-ZŠZ in olimpijec Tomaž Barada, Urška Žolnir, Anja Klinar, Maruša Ferk, podžupan občine Jesenice Miha Rezar in predstavnik glavnega sponzorja OKS, direktor za strateški razvoj in investicije SIJ Acroni Roman Robič.

Bakla bo pot zaključila v petek, 23. julija v Velenju, ko se v Tokiu pričenjajo letne olimpijske igre.
Vsem športnikom, ki bodo na igrah nastopili želimo čim boljše rezultate!

Rezultati:
- skoki v vodo, akvatlon
- večna lestvica akvatlon