Foto arhiv

Rock Partyzani in nastop neuveljavljenih glasbenikov, skupin

Novoletne prireditve na Trgu Toneta Čufarja, ponedeljek 30.12.2019

Prvi del glasbenega večera so se javnosti predstavili glasbeniki, ki so prijavili svoj nastop. Na odru so nastopili pevci Ella Roš, Elvis Fajko, David Rossi, dueti Marko Stare s citrarko Danico Butinar, Eternal Kidzz, Johnny and the rainbow in skupina 30 stopinj v senci. Vsi nastopajoči so bili tudi gostje Radia Triglav. V času nastopa neuveljavljenih glasbenikov je potekala nagradna igra »skriti pak«, kjer je 5 obiskovalcev prišlo do lepih nagrad. Nagrade so prispevali Gledališče Tone Čufar Jesenice, HDD Jesenice, Chilli restavracija, Tea-ter bar, in Zavod za šport Jesenice. Koncert Rock partyzanov pa je dobro ogrel vse obiskovalce predzadnjega večera v letu 2019.

Predstavitev nastopajočih neuveljavljenih glasbenikov:

MARKO STARE
Ljubiteljsko sem prepeval že od nekdaj, vmes sem na petje malo pozabil, zadnjih nekaj let pa se našel v prepevanju ob spremljavi citer. Bolj kot ne sem narodne pesmi prepeval v krogu najbližjih, zraven dodal še kako bolj znano tujo skladbo, tokrat pa sem se odločil, da zapojem širšemu občinstvu na domačih Jesenicah. Spremlja me ga. Danica Butinar, ki je s samostojnimi nastopi v igranju citer gostovala tako v krajih po Sloveniji kot tudi zunaj meja. Zapel bom nekaj ljudskim pesmi: Pri farni cerkvici, Fantje po polj gredo, Kje so tiste stezice, Nmau čez izaro, Pojdem na Štajersko, En hribček, ponarodelo skladbo Beli cvet ter hvalnico Amazing grace.

ETERNAL KIDZZ
Hip-hop rap skupina "Eternal Kidzz" je entuziastična skupina dveh mladih zagnanih glasbenikov, DevaNitai ter Kanai. Nastala je z namenom, da širita veselje, radost in motivacijo za življenje med vse ljudi. Glasbo ustvarjata že od malih nog, letos sta pa tudi izdala svoj prvi album z naslovom “Happy Rap LP”, kateri vsebuje 12 skladb, s petimi izvajalci in enim ciljem: Spremeniti Svet na Bolje!

DAVID ROSSI
Sem David Rossi. Star sem 34 let. Z glasbo se ukvarjam že od ranega otroštva. Kot otrok sem igral kljunasto flavto in ministriral pri mašah. Kaj kmalu sem se pridružil tudi otroškemu cerkvenemu zboru. Pri 11-ih letih sem se preselil na Jesenice. Vključil sem se v mladinski pevski zbor na osnovni šoli Prežihovege Voranca pod vodstvom gospe Stanke Mencinger. Kasneje sem se navdušil nad klaviaturami vendar sem to kmalu opustil, ker se mi je zdelo vse preveč elektronsko. Začel sem se učiti igrati na kitaro. Bil sem tudi prostovolec v Hiši Sreče na Jesenicah. Tam sem vo dil tudi svoje glasbene delavnice, veliko pa se je delalo tudi na področju socialno ogroženih in z begunci.To je bila zame velika prelomnica saj sem tam spoznal gospo Evo Sršen, ki nas je leta 1970 zastopala na Euro Songu s pesmijo pridi dala ti bom cvet. Gospa Eva me je navdušila nad klavirjem in tudi glasbeno teorijo, ki jo prej nisem poznal. Tako da bo sedaj že skoraj peto leto od kar se skupaj učiva... Pri petju imam rad mešane žanre, saj sem mnenja, da na tak način lahko vsakemu nekaj ponudiš.

ELVIS FAJKO
Jeseniški kantavtor se na glasbenem področju javnosti predstavlja že od otroštva, zadnjih 25 let pa na področju rock-a in pop-a z glasbeno skupino ali pa kot kantavtor. Predstavljal se je predvsem na gorenjskem, posamezni nastopi pa so zabeleženi tudi drugje v Sloveniji in izven nje. Kot avtor glasbe in član zasedbe je sodeloval na albumu skupine Skarabeji (leta 2002), kjer se je predstavil predvsem kot vokalist. Po tem pa je začel pripravljati avtorsko glasbo za samostojni album. Prvenec "Rdeči album - Na koncu" v pop in rock zvrsti je izšel na praznik Jesenic 20. marca 2018 s 5 pesmimi posvečenih Jesenicam. Julija 2019 pa je izšel drugi samostojni album z naslovom "MODRI ALBUM - Vmes", ki ga je posnel z uveljavljenimi Jeseničani - Rozman, Repinc, Smolej. S t.i. "belim albumom" bi se načrt trilogije v barvah SLO zastave zaključil. Predstavljene bodo pesmi z vseh navedenih albumov; Vesoljček, Poprockblueser, Zgornjesavska dolina, Mesto jekla in narcis, Upanje...

JOHNNY AND THE RAINBOW
Duo sestavljata ŽIGA DERMITZ IN DOROTEA LOKOVŠEK. Žiga je kantavtor in ima kar nekaj svojih avtorskih pesmi. Na koncertu bosta predstavila 3 avtorske skladbe in 1 priredbo.

ELLA ROŠ
Ella Roš je pevka, avtorica glasbe in besedil, ki je svojo glasbeno pot začela v lanskem letu, ko je s svojimi avtorskimi pesmimi prepričala in stopila pod okrilje glasbene založbe Menart Records Slovenija. Njena pot se je lanskega oktobra začela z izdajo pesmi »Vse kar je bilo«, ideje za besedila vedno črpa iz dogodkov svojega življenja in se v svojih pesmih drži bolj resnih tematik. Na začetku leta 2019 je izdala svojo drugo avtorsko pesem »Pogrešam te«, ki jo poklanja pokojnima staršema, je pa pesem pred izdom tekstovno preoblikovala, da se v njej lahko najdejo tudi ostali poslušalci. V času velikonočnih praznikov je predstavila še singel »Moj svet«, ki je diši po toplejših, poletnih, plesnih ritmih. Z zadnjo izdano, avtorsko pesmijo »Leti« pa se je letošnje poletje odpravila na poletno turnejo po Sloveniji. Ella zase pravi, da je po duši rokerica, želi pa si ustvarjati predvsem moderno in nekoliko močnejšo glasbo. Predstaviti želi besedila z globjim pomenom, poslušalca želi napolniti z energijo in v njih prikazati iskrenost svojih del. Na Božičnem druženju z vinogradniki bo predpremierno predstavila tudi novo pesem »Trnov Cvet«.

30 STOPINJ V SENCI - STAŠ HRENIČ
Izvajamo avtorsko glasbo, na nas so vplivali bandi punk rocka, grunga in post rocka. Smo zelo glasni.