Foto arhiv

Zavod za šport Jesenice del vseobčinske akcije ob Evropskem tednu mobilnosti

19.9.2019

V četrtek, 19. september 2019 se je tudi Zavod za šport Jesenice priključil akciji občine Jesenice ob tednu mobilnosti. Letošnje geslo Evropskega tedna mobilnosti je GREMO PEŠ! Parkirišča okoli javnih ustanov so bila prazne in namenjena izobraževanju in ozaveščanju trajne mobilnosti osnovnošolcev, zaposlenih in ostalih občanov.

Zavod za šport Jesenice je občanom predstavil sistem izposoje koles JeseniceBIKES in preizkus električnih koles. Predstavitve smo pripravili pred Občino Jesenice in Upravno enoto Jesenice, po šolah za učence OŠ Koroška Bela, OŠ Tone Čufar in OŠ Polde Stražišar.

Za občane je bila ob dnevu Evropske mobilnosti predstavljena zgibanka GREMO PEŠ. Za učence jeseniških osnovnih šol so šole pripravile PEŠBUS – organizirano spremstvo učencem do šole. Po šolah in javnih upravnih zgradbah so bile organizirane delavnice na temo mobilnosti. Glavno mesto občinskega dogajanja je bilo ob osnovni šoli Prežihov Voranc. Agencija za varnost v prometu AMZS in SPV Jesenice sta za učence pripravili različne poligone, gasilci in policija so predstavili svojo opremo.

Vseobčinski akciji se je pridružilo tudi avtobusno podjetje Arriva Alpetour, ki je na ta dan zagotovil brezplačni mestni potniški promet za občane.