Foto arhiv

Noč dobrodelnega curlinga

8.12.2017

Ne glede na to, da je Curling klub Jesenice predvsem izjemno uspešen športni kolektiv, ogromno energije vlaga tudi v humanitarnost. Poleg zbiranja sredstev za žrtve raznih naravnih nesreč, udeležbe na številnih krvodajalskih akcijah (zadnje so se v velikem številu udeležili le teden dni nazaj), vsako leto organizirajo tudi Noč dobrodelnega curlinga.

V Noči dobrodelnega curlinga združujejo dva cilja, vsem zainteresiranim predstaviti ta izjemno zanimiv šport in obenem zbrati finančna sredstva za eno izmed jeseniških osnovnih šol.

Letošnjo so organizirali ob pomoči številnih partnerjev. Potekala je v petek 8. decembra od 20.00 ure dalje v športni dvorani Podmežakla. Bila je nadvse uspešna, saj jim je v petkovem sneženem večeru uspelo privabiti okoli 100 obiskovalcev, ki so se spoznali s tem lednim športom. Pod vodstvom inštruktorjev jeseniškega curling kluba so bili najprej seznanjeni z osnovami, kasneje pa so se vsi pomerili tudi v medsebojnih tekmah. Za popestritev pa sta poskrbeli ekipi HDD Jesenice ter ekipa Zjutranje kronike Radia1, ki sta se pomerili v ekshibicijski tekmi. Izjemno prijeten humanitarni dogodek so zaključili s prijateljskim druženjem v preddverju dvorane.

Zbrana sredstva letošnje Noči dobrodelnega curlinga bodo v celoti namenjena šolskemu skladu Osnovne šole Koroška Bela, katere kolektiv se je tudi množično udeležil dogodka. 

Igralke in igralce Curling klubu pa v naslednjem obdobju čakajo tudi zahtevna mednarodna tekmovanja. Mladinke in mladinci bodo 3. januarja 2018 na Evropskem prvenstvu na Finskem zastopali Slovenijo, seniorsko državno reprezentanco, ki jo prav tako sestavljajo igralci jeseniškega curling kluba, pa aprila na Švedskem čaka Svetovno seniorsko prvenstvo. Ob tem tekmujejo v ligaškem tekmovanju, na izborih v različnih kategorijah, se udeležujejo mednarodnih turnirjev ..... obenem pa že snujejo tudi nove humanitarne akcije. Skratka, športnih in humanitarnih izzivov jim ne zmanjka.