Foto arhiv

DNEVI ŠPORTA 2014 - turnir v florballu - THUNDERCUP

7.6.2014, dvorana Podmežakla

   

Po letu dni premora je floorball društvo Thunder Jesenice zopet organiziralo amaterski turnir v floorballu. Zadnjič je bil organiziran v letu 2012, ko je potekal v OŠ Prežihovega Voranca Jesenice, lani pa je bil zaradi velikih kadrovskih sprememb v vodstvu društva odpovedan. V letu 2011 je turnir izveden v takrat še ne prenovljeni Dvorani Podmežakla.

Izvedbo letošnjega turnirja je klub sprejel na aprilski seji UO-ja, priprave pa so se začele v začetku maja. Osnovni namen turnirja je približati ta šport večji množici ljudi, zato je amaterski in se nanj lahko prijavijo vse ekipe. Letos se je prijavilo rekordno število ekip (15), ter 96 igralcev. Na turnir so se prijavile tako povsem rekreativne ekipe, kot ekipe katerih igralci po večini nastopajo v obeh slovenskih floorball ligah. Prijavljene ekipe so bile po večini z krajev z bogato tradicijo tega športa v Sloveniji (Škofja Loka, Ljubljana.) ter tudi iz nekaterih krajev kjer se ta šport šele razvija (Zagorje). Veliko prijavljenih ekip pa je bilo iz Jesenic oziroma bližnje okolice.
Velik odziv pripisujemo predvsem dobri promociji turnirja, saj so bila obvestila in vabila objavljena na naši domači strani, redno pa tudi na našem facebook profilu ter tudi na uradni internetni strani matične športne zveze.

Sam turnir je potekal od desete ure zjutraj, zadnja tekma pa je bila odigrana okoli pol osme ure zvečer. Odigranih je bilo 36 tekem, trideset v skupinskem delu ter še šest v borbi za končna mesta.
Nagradi za najboljšo ekipo ter najboljšega strelca turnirja so prispevali naši sponzorji.
Pri organizaciji turnirja je sodelovalo pet ljudi, na sam dan prireditve pa so za tekočo izvedbo poskrbeli vsi člani društva.
Odziv udeležencev je bil odličen, saj so pohvale deževale z vseh strani.

Klemen Mirc