Foto arhiv

OB DNEVU JESENIŠKE KOŠARKE

2.6.2012

Ob koncu uspešne košarkarske sezone 2011/12 je Košarkarski klub Jesenice skupaj z Zavodom za šport Jesenice v Športnem parku Podmežakla organiziral dan Jeseniške košarke. Dan košarke sodi v sklop prireditev Ob tednu športa na Jesenicah , hkrati pa je bil to tudi simbolični uvod v Evropsko košarkarsko prvenstvo leta 2013 in praznovanje 60 – letnice kluba. Mesto Jesenice bodo drugo leto eno od petih košarkarskih prizorišč gostiteljev najpomembnejšega športnega dogodka na slovenskem.

Mesto Jesenice se za izvedbo prvenstva pospešeno pripravlja. Po končani hokejski sezoni se je v športni dvorani Podmežakla pričela druga faza obnove. Vsi lahko upamo, da bo dvorana do začetka prvenstva popolnoma prenovljena in pripravljena gostiti tako velik dogodek. Čeprav v dvorani potekajo obnovitvena dela, pa se v okolici dvorane veselo igra košarka, nogomet, tenis,…

Košarka v Zgornjesavski dolini ima bogato tradicijo. Kar nekaj košarkarjev in košarkaric je že sodelovalo na največjih tekmovanjih, najboljši strelec slovenske reprezentance vseh časov Teoman Alibegović, Miha Zupan, Saša Dončić, Ludvik Bunderla, Marko Božič, Vaso Vujačić (oče Saše Vujačiča), Sabina Felc, Zora Malacko, … Ne smemo pa pozabiti na ta trenutek najbolj popularnega slovenskega športnika, hokejista Anžeta Kopitarja, ki je bil v svoji mladosti tudi aktiven košarkar v klubu.

Klub oblačnemu vremenu je prva junijska sobota minila v prijetnem druženju na in ob igrišču. Čeprav je bil rezultat 10-urnega košarkarskega maratona v drugem planu, pa vseeno povejmo, da je ekipa rdečih z rezultatom 608:570 premagala ekipo belih.