Foto arhiv

PODELITEV PRIZNANJ ŠPORTNIKOM ZA LETO 2011

13.2.2012

   

Prijeten športno zabavni večer

Na tradicionalni - tokrat že šesti prireditvi Športniki Gorenjske, športniki občine Jesenice, ki je bila včeraj v dvorani Kina Železar na Jesenicah so bila podeljena priznanja Olimpijskega komiteja Slovenije Združenja športnih zvez gorenjskim športnikom, ki so v letu 2011 na večjih mednarodnih tekmovanjih osvajali medalje. OKS je podelilo tokrat 27 priznanj, ki jih je podeljeval član Izvršnega odbora Olimpijskega komiteja Slovenije Dušan Prezelj. Priznanja so prejeli:

Zlate značke OKS:
Monika Grčič / atletika zlata medalja na igrah Specialne olimpijade Atene 2011 v teku na 400 m; Jože Zorc član košarkarske reprezentance Slovenije na igrah Specialne olimpijade Atene 2011, ki je osvojila zlato medaljo; člana Judo kluba Jesenice Melita Komac (srebrna) in Irfet Vukalič (zlata) na igrah Specialne Olimpijade Atene 2011.

Bronasti znak OKS -a:
Jan Lavtar (telemark smučanje klasično);

Srebrni znak OKS- a
Dejan Sitar (lokostrelstvo), Arne Černe (lokostrelstvo);Jernej Markovič (veslanje):Anka Pogačnik (judo); Mateja Pintar (namizni tenis - invalisdki šport);Andreja Dolinar(namizi tenis -invalidski šport); Darko Durič plavanje - invalidski šport);

Zlati znak OKS - a:
Katja Višner (smučarski teki) ; Petra Ulčar (lokostrelstvo); Anton Svoljšak (jadralno padalstvo); PMatjaž Pristavec, Uroš Uleta, Matej Bečan, Uroš Ban, Maja Sajovic (padalstvo / para ski)

Malo statuo OKS:
Primož Gričar (hitrostni prelet z jadralnim zmajem); Aleš Zupan (veslanje); Marjan Žalar (keglanje slepi in slabovidni)

Priznanja pa so prejeli tudi trenerji Vladimir Korolkovič, Betka Svoljšak, Drago Bunčič in Andreja Razlag.

Športna zveza Jesenice pa je prav tako podelila priznanja športnikom in športnim delavcem občine Jesenice za uspehe v letu 2011 oziroma za dolgoletno delo v športu.

Velika priznanja ŠZ Jesenice so prejeli:
Tina Perše (gorsko kolesarstvo),Tina Klinar(cestni teki),Katja Klinar in Domen Škofic (športno plezanje). Priznanja so prejeli za uspehe na srednješolskih državnih prvenstvih na predlog Gimnzije Jesenice.Enaka priznaja so prejeli še Saira Čatak in Meta Čebokli (Drsalni klub Jesenice), Janja Razingar (judo sek. TVD Partizan Jesenice)in Tadej Štojs in Anže Presterel (Strelsko društvo Triglav Jav. Kor. Bela).

Bronaste plakete Športne zveze Jesenice so prejeli Melita Komac, Irfet Vukalič in njun trener Jaka Kolbl(Judo klub Jesenice); Matija Muhar (atletika), Anže Bernot SD Triglav) za dolgoletn o trenersko delo; ter ekipe Curling kluba Jesenice - modeli in Kegljaškega kluba na ledu Jesenice -Turbo HIT.

Srebrno plaketo ŠZ Jesenice je prejel: Janko Rabič za dolgoletno novinarsko poročanje o jeseniškem športu in sodelovanje pri izdaji številnih biltenov in publikacij o jeseniškem športu.

Podeljene sta bile tudi dve Zalti plaketi Športne zveze Jesenice. Prejela sta jih Nika Plečnik Takwandu klub Tiger Jesenice, za osvojeno bronasto kolajno na SP in naslov državne prvakinje, ter Branko Bremec za dolgoletno delo v jeseniškem hokeju s posebnim poudarkom na delo v HD mladi Jesenice.

Športna zveza Jesenice ima možnost podeliti tudi plaketo za življensko delo. V teh šestih letih je bil prvi prejemnik tega priznaja Tone Šmitek, letos pa se mu je pridružila tudi Majda Kralj, ki že od leta 1948 deluje v jeseniškem strelskem športu. Legendarna strelka je bila med najboljšimi strelkami v prejšnji državi, še vedno pa se udeležuje veteranskih tekmovanj, predvsem pa je še vedno aktivna pri delu SD Triglav Javornik Koroška Bela.Posebno priznanje je prejel tudi Nogometni klub Jesenice, ki v letu 2012 praznuje 100 letnico igranja nogometa na Jesenicah.

Skoraj tristo gledalcev in gostov v dvorani pa je najtežje pričakovalo razglasitev rezultatov izbora Naj športnice, športnika, moške in ženske ekipe Občine Jesenice, katere so izbirali bralci Jeseniških novic in poslušalci Radija Triglav. Letos so ljubitelji športa nominirali devet športnikov, sedem športnic, tri moške ekipe in dve ženski ekipi. Glasovalo je 245 glasovalcev. Športnica občine Jesneice za leto 2011 je tako postala alpska smučarka Maruša Ferk, športnik pa atlet Jaka Muhar (ki še vedno lovi normo za OI v Londonu). Med moškimi ekipami je zmagala ekipa HK Acroni Jesenice, med ženskimi ekipami pa ekipa članic Odbojkarskega kluba Jesenice. Vsem nagrajencem Športne zveze Jesenice je priznaja podelil predsednik zveze Janez Štojs.

Prisotne v dvorani je nagovoril tudi jeseniški župan Tom Tomaž Mencinger, v zabavnem programu pa so sodelovali ansambel Saše Avsenika, Miha Rebernik ob spremljavi kitarista Klemna Smoleja, v vlogi štirih politikov pa se je uspešno predstavil mladi imitator Aleksander Povzek. Za povezovanje programa pa sta letos poskrbela Branka Smole (ki je do sedaj vodila že pet prireditev od šestih), ter Branko Jeršin, ki se je prvič spopadel z to nalogo.

Športna zveza Jesenice se kot glavni organizator zahvaljuje za pomoč in sodelovanje: Olimpijskemu komiteju Slovenije, Občini Jesenice, Zavodu za šport Jesenice, Radiu Triglav Jesenice, Gorenjskemu Glasu (Jeseniške novice), Gledališču Toneta Čufarja Jesenice in Cvetličarni Zvonček Jesenice.

koordinator programov