Foto arhiv

12 UR CURLINGA ZA JESENIŠKE HOKEJISTE

21.12.2011

Hokej ima na Jesenicah že več kot 50-letno tradicijo in zagotovo ni nič čudnega, da so ljudje pripravljeni zbirati sredstva za hokejiste.
Zagotovo pa se zamislimo nad dejstvom, da so za jeseniške hokejiste pripravljeni prispevati celo ljubljanski navijači. Za »sostanovalce« v hali Podmežaklo so se odločili poskrbeti tudi v Curling klubu Jesenice.
Po vzoru poletnih dobrodelnih akcij so tako pripravili 12 ur nočnega curlanja. In ravno tako kot poletne akcije, je tudi njihova več kot samo vzbudila zanimanje javnosti, saj je bil odziv nad pričakovanji. Kot zanimivost lahko povemo, da je bilo ob štirih zjutraj, daleč najboj »nehvaležnem terminu«, na ledu več 32 obiskovalcev. Nastopilo je 19 odraslih ekip, v jutranjih urah pa se nam je pridružil tudi podmladek, dve otroški ekipi sta tako zaključili 12 ur curlinga na Jesenicah. Tako kot navijači, so se vabilu odzvali tudi ljubljanski igralcu curlinga; ena njihova ekipa je z jeseniškimi kolegi preživela noč ob našem skupnem najljubšem športu. Jeseniški curingaši so za hokejiste nabrali 810 evrov,zagotovo pa je dosežek tudi to, da v manj kot dveh letih tega športa v Sloveniji in na Jesenicah zanimanje le še narašča.
Več si lahko ogledate na www.curling-jesenice.si