Podelitev priznanj Športne zveze Jesenice za športne dosežke v letu 2018 in dolgoletno delo v športu 11.3.2019

Podelitev priznanj Športne zveze Jesenice za športne dosežke v letu 2018 in dolgoletno delo v športu

11.3.2019

V ponedeljek 11.3.2019 je bila v gledališču Tone Čufar svečana akademija ob 14. Podelitvi priznanj Športne zveze Jesenice športnikom iz jeseniške občine za dosežke v letu 2018.

Na naslov Športne zveze Jesenice je na podlagi razpisa prišlo tokrat kar 116 prijav za priznanja iz šestnajstih klubov in društev. Izvršni odbor ŠZ Jesenice se je odločil, da podeli 90 priznanj, Regijska pisarna OKS – ZŠZ Jesenice, pa je iz prispelih prijav prvič izbrala tudi dve prijavi, ki sta bile bolj regijsko obarvani.

Podeljenih je bilo tako 17 srebrnih znakov Športne zveze Jesenice, za dosežke športnikov v mlajših kategorijah in državnih prvenstvih oseb s posebnimi potrebami, 24 malih priznanj Športne zveze Jesenice, za dosežke na osnovnošolskih in srednješolskih državnih prvenstvih in na državnih prvenstvih in na državnih prvenstvih mlajših kategorij; 22 velikih priznaj Športne zveze Jesenice za dosežke na državnih prvenstvih v kategorijah kadetov in ml. mladincev; 10 bronastih plaket za športne dosežke v članski kategoriji in 1 bronasto plaketo za dolgoletno delo v športu. To je prejel FIKRET AVDIĆ za več letno delo v jeseniškem nogometu. Srebrnih plaket za športne dosežke je bilo sedem, ZDRAVKO GREBENŠEK iz Strelskega društva Triglav Javornik Koroška Bela, pa je srebrno plaketo prejel za več kot 20 let predanega dela v društvu. Za naslove državnih prvakov v članskih konkurencah so bile podeljene štiri zlate plakete. Za več kot 30 let dela v športu pa sta zlati plaketi prejela MILOŠ NIKOLIČ iz Balinarskega kluba Jesenice in RENATO VEZZOSI za delo v TVD PARTIZANU JESENICE (tako za delo v judo sekciji, kot za organizacijsko delo v društvu).

Letošnji najvišji priznanji Športne zveze Jesenice pa je prejel JERNEJ SLIVNIK za uvrstitev na para olimpijske igre in osvojeno 12 mesto v slalomu na igrah v Severni Koreji, ter TVD PARTIZAN JESENICE ob 115 letnici delovanja društva.

Regijska pisarna OKS – ZŠZ Jesenice, pa je tokrat prvič podelila dve priznanji za dosežke športnic, ki sicer ne delujeta v klubih s sedežem v občini, sta pa dosegli uspeh na velikih mednarodnih tekmovanjih. Priznanje sta prejeli: PETRA BAŠEK članica slovenske ženske kegljaške reprezentance, sicer kegljavka kranjskega Triglava, ki je osvojil naslov klubskih Evropskih prvakov – Petra Bašek, pa je bila najboljša tekmovalka v finalu. Sicer Petra Bašek že nekaj let živi na Jesenicah. ALEKSANDRA VOVK je svojo pot začela v Namiznoteniškem klubu Jesenice, trenutno igra v Avstriji, je pa članica slovenske državne reprezentance in je na Olimpijadi mladih osvojila odlično 5 mesto.

Foto Vidmar

Related Posts

Status kopališča Ukova: ODPRTO

X