Povabilo občanom na tek 34. maraton Bogomirja Dolenca

Povabilo občanom na tek – 34. maraton Bogomirja Dolenca

četrtek, 27.9.2018

Slovenski maratonski tekač Bogomir Dolenc bo 34. maraton od skupno 42-tih v 42 dneh odtekel na Jesenicah v četrtek, 27. september 2018 od 14:30 ure dalje v športnem parku.

Tekači, rekreativci, ljubitelji teka in gibanja, vabljeni, da se pridružite maratonskemu tekaču Bogomirju Dolencu na svojem 34. maratonu, ki ga bo tekel na Jesenicah v Športnem parku Podmežakla. Prve kilometre bo odtekel skupaj z najmlajšimi tekači, ki bodo nastopili na tradicionalnem jesenskem krosu. S tekom bo nadaljeval do zaključnega 42. kilometra, predvidoma okoli 19:00.
Naša želja je, da bi mu ves čas teka družbo na tekaški stezi delali športniki, rekreativni tekači in občani. Zato pozivamo vse, ki bi želeli sodelovati na teku ali ob tekaški stezi, da pridete v Športni park in podprete celodnevni dogodek.
Prijave občanov na skupinski tek in dodatne informacije na [email protected], 041 682 871.

Zakaj 42 maratonov v 42 dneh?

Športno – dobrodelni projekt 42 maratonov v 42 dneh je največji tovrstni projekt v letu 2018 v Sloveniji. Njegov ambasador pa je tekač Bogomir Dolenc, ki z njim zbira finančna sredstva za humanitarno ustanovo Mali vitez.
Poslanstvo tega športno-dobrodelnega dogodka je preteči 42 dni zapored v 42 slovenskih krajih in tako promovirati gibanje ter tekaške dogodke, na katerem ljudje tečejo in se družijo za dober cilj.
Projekt je med drugim namenjen tudi zbiranju denarnih sredstev za Ustanovo Mali vitez – fundaciji za pomoč otrokom in mladostnikom obolelim za rakom. Sredstva se zbirajo z denarnimi donacijami podjetij, sms sporočili (na 1919 in geslom VITEZ ali VITEZ5) in prostovoljnimi prispevki na dogodkih.
Tekač Bogomir Dolenc teče na vsakem dogodku maraton (42,2km), dobri ljudje, ki se akcijo spontano pridružujejo, pa kolikor želijo.

PRIDRUŽITE SE NAM!

Related Posts

Status kopališča Ukova: ODPRTO

X