V ŠPORTNEM PARKU PODMEŽAKLA ŽIVAHNO 22.8.2018

V ŠPORTNEM PARKU PODMEŽAKLA ŽIVAHNO

22.8.2018

V mesecu juliju so jeseniški športniki počivali in si nabirali novih moči, avgusta pa je v Športnem parku Podmežakla spet živahno.

S treningi so pričeli namiznotenisači, kegljači na asfaltu in nogometaši. Kegljači bodo tudi letos nastopali v 1. slovenski kegljaški ligi. Kot prvo uradno tekmo v novi sezoni so odigrali člani NK Jesenice v pokalnem tekmovanju proti močni ekipi FC Kopra. Članska ekipa z ligaškim tekmovanjem prične v soboto, 1.9.2018, ko na Jesenicah gostuje ekipa Kranjske Zarice.

Ledena ploskev v Športni dvorani Podmežakla je pripravljena od torka, 24. julija dalje. Na Jesenicah se je zbrala Slovenska hokejska reprezentanca U20. Po nekaj dnevnih pripravah so mladi kandidati za državno reprezentanco, ki jih konec leta čaka nastop na svetovnem prvenstvu, nastopili na turnirju. Poleg domače reprezentance sta sodelovali še Italija in Poljska.

Ob začetku sezone smo gostili mednarodni hokejski kamp in svetovno priznan CCM hokejski turnir za mlade hokejiste. Tekmovanje je hkrati potekalo na Bledu in v Ljubljani, na turnirju je nastopilo 40 ekip iz 12 držav.

V začetku avgusta so s treningi pričele umetnostne drsalke in hokejisti, katere že čakajo prve pripravljalne tekme. Mednarodno tekmovanje U20 za mlajše EBYSL, v katerem nastopa ekipa HD Hidria Jesenice se prične 2. septembra, ko Jeseničani gostujejo pri ekipi Okanagan Hockey Club Europe. Nato sledijo tri zaporedne domače tekme od petka do nedelje (med 7.9. in 9.9.2018) proti ekipam Znojma, Debrecena in MAC Budimpešti.

Sezona v mednarodni članski hokejski ligi AHL ligi se prične 15. septembra, ko na Jesenice prihaja ekipa S.G. Cortina Hafro.

V Športnem parku Podmežakla so s treningi pričeli tudi košarkarji. Članska ekipa s tekmovanjem pričenja v oktobru.

Vabljeni, da nas v športnem parku obiščete!

Related Posts

Status kopališča Ukova: ODPRTO

X