SLOVENSKA BAKLA NA JESENICAH 11.1.2018

SLOVENSKA BAKLA NA JESENICAH

11.1.2018

Olimpijski komite Slovenije je točno mesec dni pred slovesnim odprtjem 23. zimskih olimpijskih iger v južnokorejskem Pyeongchangu, prižgal Slovensko olimpijsko baklo, ki je tako začela s potovanjem po različnih mestih Slovenije. Poleg Jesenic se je ustavila v Mojstrani, pot pa nadaljuje proti Tržiču in naprej v Celje, Velenje, Maribor in Črno na Koroškem.
Veseli smo, da se je ustavila tudi na Jesenicah, ki velja za slovensko mesto, ki je dalo največ olimpijcev. V Športni dvorani Podmežakla smo pripravili zanimiv kulturno – športno – zabavni program. Obiskovalci so se preizkusili v petih olimpijskih disciplinah: hokeju (strel na gol), biatlonu, (streljanje z zračno puško v tarčo), drsanju (lovljenje ravnotežja), smučanju (hoja s smučkami v parih) in pravem igranju curlinga.
Za dobro voljo so skrbeli Godba na pihala Jesenice – Kranjska Gora, pevski zbor Osnovne šole Prežihov Voranc in maskoti olimpijskih iger lisjak Foksi in SKB Papi.

Nosilec slovenske bakle in zastavonoša na olimpijskih igrah v Sočiju leta 2014, sedaj pa vodja navijaškega letala za Pjongčang 2018, Tomaž Razingar, je baklo iz Mojstrane ob spremstvu policistov na motorju pripeljal na Jesenice.
Na Jesenicah so se mu pridružili jeseniški olimpijci. Tomaž Razingar je baklo ob spremestvu mladih hokejistov Hokejskega društva Jesenice predal županu Občine Jesenice, Tomažu Tomu Mencingerju in pot bakle proti dvorani se je začela. Do hrama slovenskega hokeja so baklo nosili še olimpijci Edo Hafner, Zvone Šuvak, Drago Mlinarec, Ivan Ščap, Robert Kerštajn ter Alenka Dovžan, ki jo je kot zadnja predala smučarju in kandidatu za paraolimpijske igre v Pjongčangu, mlademu Jerneju Slivniku. Jernej je baklo ob spremstvu vseh ostalih nosilcev prinesel na oder.
Ob koncu prireditve je Alenka Dovžan predala baklo nazaj Tomažu Razingarju, ki jo je ponesel naprej v Tržič.

Related Posts

Status kopališča Ukova: ODPRTO

X