Jeseniški seniorji potujejo na Svetovno prvenstvo v curlingu

Jeseniški seniorji potujejo na Svetovno prvenstvo v curlingu

11.4.2016

apr-curling-a-001.jpgapr-curling-a-002.jpgapr-curling-a-003.jpgapr-curling-a-004.jpgapr-curling-a-005.jpg

JESENIČANI POTUJEJO NA SVETOVNO SENIORSKO PRVENSTVO V CURLINGU

Med 15. in 23.aprilom 2016 bo v Karstadu na Švedskem potekalo Svetovno seniorsko prvenstvo v curlingu. Prvič v zgodovini tega športa se bo prvenstva udeležila tudi reprezentanca Slovenije in prvič v zgodovini bodo to igralci Curling kluba Jesenice.

Prvenstva se udeležuje 27 moških in 17 ženskih ekip. Slovenija bo tekmovala v najmočnejši skupini skupaj z: Avstralijo, Dansko, Veliko Britanijo, Italijo, Norveško, Novo Zelandijo, Poljsko in Turčijo.

Slovensko seniorsko curling reprezentanco sestavljajo: Matjaž Prezelj, Mitja Resman, Marko Štravs, Robert Sušanj in trener ekipe Matej Šmuc. Na prvenstvo so se pripravljali v skladu z možnostmi in pogoji, ki jih imajo. Še največ težav so imeli zaradi dejstva, da je najbližja curling dvorana za trening oddaljena vsaj tri ure vožnje in da skoraj vse stroške priprav in potovanja daleč na sever nosijo sami. Kljub temu so se zavzeto pripravljali in obljubljajo, da bodo trh oreh za vse nasprotnike, barve Slovenije in Jesenic pa branili s ponosom.

Jeseniški seniorji se ob tej priliki zahvaljujejo vsem, ki so jim kakorkoli pomagali pri udeležbi na Svetovnem prvenstvu.

O rezultatih bomo poročali.

Curling klub Jesenice

Related Posts

Status kopališča Ukova: ODPRTO

X