Aleksandra Vovk uspešno na svetovnem mladinskem prvenstvu

Aleksandra Vovk uspešno na svetovnem mladinskem prvenstvu

3.12.2015

dec-avovk-a-001.jpgdec-avovk-a-002.jpgdec-avovk-a-003.jpgdec-avovk-a-004.jpgdec-avovk-a-005.jpg

MLADINSKO SVETOVNO PRVENSTVO V NAMIZNEM TENISU
Vendée, La Roche sur Yon – Francija 29.11. – 6.12.2015

Z dosežki in vrhunskimi rezultati, ki jih dosega v zadnjih letih, še posebej v letošnji sezoni, bivša jeseniška namiznoteniška igralka, Aleksandra VOVK, ki svojo športno pot nadaljuje v NTS Mengeš, piše zgodovino.

Po presenetljivi zmagi 15 letnice, na letošnjem prvem odprtem državnem turnirju v konkurenci članic do 21 let, kjer je igrala celo prvič v svoji karieri, se trenutno z žensko mladinsko reprezentanco Slovenije udeležuje letošnjega svetovnega mladinskega prvenstva, ki od 28.11. do 6.12. poteka v Franciji.
Dekleta so v ekipnem delu tekmovanja, z uvrstitvijo na odlično 15. mesto, pripravila prvovrstno presenečenje. Na poti do tega uspeha premagale Kanado s 3/1, tesno z 2/3 izgubile z ZDA, ki so kasneje premagale enega glavnih favoritov Rusijo s 3/0, potem Belorusijo s 3/0 in v četrtfinalu še izločile namiznoteniško velesilo Nemčijo s 3/2 ter se na koncu uvrstile med najboljše 4 ekipe na svetu) zmagi nad Avstralijo s 3/0, izgubile z Madžarsko 1/3 ter v boju za 15. mesto premagale Egipt s 3/1. S tem rezultatom so dosegle eno najboljših uvrstitev ženske mladinske reprezentance v zgodovini slovenskega namiznega tenisa.
K temu uspehu je s 3 zmagami(proti Kanadi, Avstraliji in Egiptu, proti Madžarski ni igrala), pomemben delež prispevala tudi Aleksandra.

Danes se v Franciji začenja posamično tekmovanje in upamo, da bomo lahko ponovno poročali o uspešnih nastopih naših.

Related Posts

Status kopališča Ukova: ODPRTO

X