Poslovne športne igre pilotski projekt OKS-ZŠZ na Jesenicah 29.8.2015, od 9. do 16. ure, v športnem parku Podmežakla

Poslovne športne igre – pilotski projekt OKS-ZŠZ na Jesenicah

29.8.2015, od 9. do 16. ure, v športnem parku Podmežakla

Iz dejavnosti Športne zveze Jesenice

POSLOVNE ŠPORTNE IGRE – PILOTSKI PROJEKT OKS -ZŠZ NA JESENICAH 29.8.2015

Strokovni svet športa za vse pri Olimpijskem komiteju Slovenije – Združenju športnih zvez je v prvih osmih mesecih novega mandata, ko deluje v novi organizacijski obliki (prej sta v tej funkciji delovala Odbor športa na lokalni ravni in Odbor športa za vse), zelo aktiven. Na novih temeljih so začele delovati regijske pisarne (med enajstimi Športnimi zvezami, ki so nosilke regijskih pisarn je tudi Športna zveza Jesenice), izvaja se tudi kar nekaj projektov, pripravljen je že skoraj v celoti tudi model Pravilnika za delitev sredstev letnih programov športa na lokalni ravni, v teku so priprave na jesenski kongres Športa za vse,ter priprave na javno razpravo o novem Zakonu o športu.
V vse te dejavnosti je vključena tudi Športna zveza Jesenice, ki ima v Strokovnem svetu tudi svojega predstavnika sekretarja ŠZ Jesenice in vodjo regijske pisarne Branka Jeršina, ki je zelo aktiven.
Prav zaradi te aktivnosti je Športna zveza Jesenice pridobila organizacijo Poslovnih športnih iger, ki bodo letos poizkusno organizirane v petih slovenskih mestih (Nova Gorica, Ljubljana, Maribor, Moravci in Jesenice), ter sklepne igre v Kopru.
Igre na Jesenicah bodo 29.8.2015 od 09.00 do 16. ure v športnem parku Podmežakla. V tem trenutku je še nekaj težav s prijavami (dopusti pač), vendar pa vse eno pričakujemo brezhibno organizacijo iger. Ekipa zaposlenih se bodo pomerile v malem nogometu, košarki (trojke), odbojki mešane ekipe, tenisu in teku na 2400 m.
Zavod za šport Jesenice ob tej priložnosti od 15.00 do 16.30 v sodelovanju z organizatorjem omogoča brezplačno rekreacijsko drsanje za vse. Pred tem pa je od 13.15 do 15.00 v sodelovanju s Curling klubom Jesenice možno spoznati ta šport in se tudi preizkusiti v rekreacijski tekmi.

SREČANJE ŠPORTNIKOV IN ŠPORTNIH DELAVCEV VETERANOV JESENIC

Poslovne športne igre na Jesenicah, se bodo ob 16.00 (pa vse tja do 19.00) nadgradile s SREČANJEM ŠPORTNIKOV IN ŠPORTNIH DELAVCEV VETERANOV JESENIŠKE OBČINE. Ob zvokih ansambla Gorenjski kvintet, se bodo srečali športniki in športni delavci, ki so zaslužni za bogato športno tradicijo Jesenic. To bo lepa priložnost za obujanje spominov, hkrati pa se bodo na srečanju predstavili sedanji rodovi. Svoje cilje v sezoni 2015/2016 bodo tako predstavili hokejisti. Iz športne zveze Jesenice, so v teh dneh poslali na kar 130 naslovov povabilo da je to le del nekdanjih športnikov. Zato vabimo in pozivamo vse, ki vabila niste prejeli, da se nam pridružite na srečanju. Prijavite se lahko na GSM 041 676 554. Edini pogoj je, da ste vsaj pet let igrali oziroma tekmovali v mladinski in članski konkurenci za društvo s sedežem v občini Jesenice, oziroma ste kot športni delavec delovali vsaj šest let na organizacijskem področju v športu občine. Na samem srečanju bo možno na posebni stojnici, posredovati točne naslove in vaše podatke. Pri ŠZ Jesenice oživljamo sekcijo športnikov in športnih delavcev veteranov, z željo ohranjanja spominov na bogato športno tradicijo Jesenic.

(Branko Jeršin )

Related Posts

Status kopališča Ukova: ODPRTO

X