Tudi jeseniški tekači dobrodelno tekli 6.3.2014

Tudi jeseniški tekači dobrodelno tekli

6.3.2014

Športno društvo Never give up je v času od 28.2. do 2.3.2014 organiziralo 48-urni dobrodelni tek, ki so ga poimenovali 2. Ruthin tek v spomin na ultramaratonko,….

Dogodek se je pričel in končal ob 17. uri na Bledu v športnem centru Zaka!

Na prireditvi je sodelovalo preko 650 tekačev in pohodnikov, ter skupaj zbralo preko 12500 evrov prostovoljnih prispevkov. S tem denarjem bodo pomagali petim socialno ogroženim družinam – ne le trem, kot so prvotno načrtovali.

Udeleženci so pretekli (prehodili) vsak po svojih najboljših močeh – od enega kroga 5,8 km do neverjetnih 180 km, ki jih je pretekel Matej Markovič tudi organizator. Naj napišem, da je Matej v tem času tudi delil čaj, ter ga tudi trikrat pripeljal iz vojašnice na Pokljuki. Veliko jih je preteklo tudi 100 km.

Prireditve se je udeležilo tudi kar nekaj članov jeseniške tekaške skupine, – rekreativni tekači v okvirju Atletskega kluba Jesenice. Nekateri so tekli skupaj v skupini, nekateri samostojno, kot je imel kdo prosti čas. Nekateri so bili na Bledu en dan, nekateri dva, nekateri pa tudi ponoči, pa po krajšem spancu še podnevi. Vsi pa so se imeli lepo, veseli so bili, da so naredili nekaj dobrega za sebe in pomoči potrebnim.

Tekaška skupina vabi tudi ostale zainteresirane tekače iz Jesenic ali bližnje okolice, da se nam pridružijo na skupnih druženjih s tekom vsako sredo ob 18. uri pred Športno dvorano Podmežakla. Ni važno,da ste hitri, nihče ne bo tekel sam, pač pa v družbi tekačev!

Še nekaj slikic »jeseniških tekačev«, ki so jih posneli na Bledu – Gorica in NGU!

Miro Ražman

mar-tekaci-a-001.jpgmar-tekaci-a-002.jpgmar-tekaci-a-003.jpgmar-tekaci-a-004.jpg
mar-tekaci-a-005.jpgmar-tekaci-a-006.jpgmar-tekaci-a-007.jpgmar-tekaci-a-008.jpg

Related Posts

Status kopališča Ukova: ODPRTO

X