8. KULTURNA MAVRICA JESENIC

8. KULTURNA MAVRICA JESENIC

petek, 13. junij 2014, ob 18. uri, Športna dvorana Podmežakla, Jesenice

V pričakovanju poletnih dni vas vabimo na Kulturno mavrico Jesenic, ki jo osmič zapored soustvarjamo Zavod za šport Jesenice, Mladinski center Jesenice in pet kulturnih društev: KUD Triglav Slovenski Javornik – Jesenice, KŠD Bošnjakov BISER Jesenice, Makedonsko KD ILINDEN Jesenice, KŠD Hrušica in KPHŠD Vuk Karadžić Radovljica.

Prireditveni prostor bodo ponovno obarvale pisane noše in bogato obložene stojnice z zanimivimi predmeti kulturnih dediščin. Večer bo odet v pisane zvoke tradicionalnih glasbil, živahne ritme raznolikih folklornih plesov, v pesmi, deklamacije .

Po skupinskem fotografiranju vseh nastopajočih bodo glasbeniki društev prepletli bošnjaško in srbsko kolo, slovensko polko in makedonski oro. Plesalci bodo »na ples« povabili tudi vas in verjamemo, da se bo marsikdo prvič preizkusil v poskoku polke ali v korakih različnih kol.

Želimo si, da bi večer nadaljevali vsi skupaj, drug z drugim! V družabnem delu prireditve bomo tokrat gostili Amino Majetić in glasbeno skupino Revival Hitmusik Band. Verjamemo, da bo prireditveni prostor še pozno v noč utripal v najrazličnejših ritmih!

Bodite delček jeseniške mavrice tudi vi! Vljudno vabljeni, vstopnine ni!

Pokrovitelj prireditve je Občina Jesenice.

MCJ Jesenice

Related Posts

Status kopališča Ukova: ODPRTO

X