Curling klub Jesenice uspešen na državnem prvenstvu 23.4.2013

Curling klub Jesenice uspešen na državnem prvenstvu

23.4.2013

apr-curling-a-001.jpgapr-curling-a-002.jpgapr-curling-a-003.jpgapr-curling-a-004.jpg

Zalog – Od četrtka, 18., do nedelje, 21. Aprila, je v ledeni dvorani Zalog potekalo 4. državno prvenstvo v curlingu. Prvenstva se je udelezilo 13 moških in 7 ženskih ekip iz celotne Slovenije.

Kljub temu, da na Jesenicah letošnjo sezono ni bilo primernega prostora za trening, so se državnega prvenstva že tradicionalno udeležili tudi curlingaši in curlingašice iz jeseniškega Curling kluba, in sicer tri moške in ena ženska ekipa. Kot že omenjeno, so se članice in člani CKJ preko celotne sezone soočali z velikimi težavami, saj zaradi obnove hale Podmežakla skoraj pol sezone niso imeli možnosti za trening. Šele v drugi polovici sezoni so lahko začeli z rednimi treningi na pomožni ledeni ploskvi. Glede na to, da so njihovi konkurenti ves čas redno trenirali, obiskovali curling igrišča na tujem ter v igri vidno napredovali, so članice in člani CKJ na prvenstvo odpotovali brez velikih ciljev, kljub temu pa trdno odločeni, da dokažejo, da je curling doma tudi na Jesenicah.

V polfinale sta se pri moških ekipah uvrstili ekipi Modelov in Svizcev. Po izjemno izenačenih tekmah, je ekipa Modelov s skipom (oziroma kapetanom) Zvonetom Severjem (v ekipi so bili se Zalokar, Donosa in M. Prezelj) osvojila srebrno kolajno, ekipa Svizcev s skipom Mitjo Resmanom (ekipa Sušanj, Konc in Štravs) pa bronasto.

Ženska ekipa Ledolomilke s skipinjo Evo Sever (ekipa Kolbl, Konobelj in Hatič) se je prav tako uvrstila v finale, kjer so izgubile proti ekipi ekipi Ledene kocke iz CK Ljubljana, vendar kljub temu osvojile odlično drugo mesto in srebrno medaljo.

V moški konkurenci je sicer zmagala ekipa Pingvini iz CK Ljubljana. Tretja ekipa CKJ Dr. Mudnik je osvojila solidno 11. mesto.

Glede na vse tezave z ledeno ploskvijo gre za izjemen uspeh. Igralke in igralci CKJ so se vedno popolnoma v vrhu slovenskega curlinga.

Ekipa Svizci iz CKJ je po izboru vseh ekip prejela tudi nagrado za fair play – nagrado Curling Spirit.

Monika Sušanj

Related Posts

Status kopališča Ukova: ODPRTO

X