Viktor Viki Tišler 1941-2013 19.9.2013

Viktor Viki Tišler 1941-2013

19.9.2013

Pogreb Viktorja Tišlerja – Vikija bo v ponedeljek 23.9.2013 ob 14.00 uri na pokopališču na Blejski Dobravi, žara in žalna knjiga bosta od 10 ure dalje v mrliški vežici na Blejski Dobravi.

Po dolgi, hudi bolezni je včeraj 19.9.2013 umrl Viktor Viki Tišler legenda slovenskega hokeja in upokojeni sodelavec Zavoda za šport Jesenice.

Viki se je rodil 30. novembra 1941 leta na Jesenicah. Že kot deček je začel zahajati na športna igrišča. Nogomet in hokej sta ga pritegnila tako kot mnoge fante njegove generacije. V obeh športih je bil izjemen talent. Že pri svojih 17 letih je oblekel dres članskega moštva Jesenic in se s soigralci že veselil svojega prvega (drugega jeseniškega) naslova državnih prvakov. Nanizal je kar 12 zvezdic. Skupaj s Francijem Smolejem in Albinom Felcem so tvorili nepozabni, legendarni prvi napad Jesenic in takratne reprezentance. Sodeloval je na 12 svetovnih prvenstvih, ter bil udeleženec Olimpijskih iger v Innsbrucku, Grenoblu in Sapporu. Viki Tišler je bil prvi slovenski hokejist, ki je bil pred vrati NHL in eden prvih, ki so uspeli nekaj let odigrati tudi v tujini. V Allegheju v Italiji je pustil izjemen pečat.

Po uspešni karieri v tujini se je Viki vrnil na Jesenice in se iz napadalca prelevil v odličnega branilca (tudi zadnje sezone v jeseniškem prvem moštvu in reprezentanci je odigral kot branilec). Hokej je Vikiju pomenil življenje, zato je z veseljem igral še v za športnika kar poznih letih v drugi jeseniški ekipi Kranjska Gora, kjer je bil s svojim vzgledom pravi vzornik njegovim naslednikom. Hkrati pa se je posvetil vzgoji mlajših hokejistov. Kot trener hokejske šole je svoje bogato znanje dolga let a prenašal na tiste, ki so šele začeli stopati na drsalke in hokejsko pot.

V strokovni službi Športnega društva Jesenice, ki je takrat upravljala s športnimi objekti na Jesenicah se je tudi zaposlil kot delovodja vzdrževalcev, ter to delo upravljal tudi še v Zavodu za šport Jesenice vse do svojega odhoda v pokoj. Hokejska dvorana in športni park je bil njegov dom. Tudi huda bolezen mu ni preprečila, da bi ne prihajal redno v športni park in spremljal vsa hokejska in tudi druga športna dogajanja skoraj do zadnjega dne.

Žal je bolezen zmagala, Viki je odšel za vedno! Nam pa ostaja le večni spomin na jeseniško športno legendo! Viki počivaj v miru!

Branko Jeršin

Related Posts

Status kopališča Ukova: ODPRTO

X