Curling klub Jesenice sezono zaključil več kot uspešno 5.6.2012

Curling klub Jesenice sezono zaključil več kot uspešno

5.6.2012

jun-curling-a-001.jpgjun-curling-a-002.jpgjun-curling-a-003.jpgjun-curling-a-004.jpg
jun-curling-a-005.jpgjun-curling-a-006.jpgjun-curling-a-007.jpgjun-curling-a-008.jpg

Curling klub Jesenice je zaključil sezono več kot uspešno. Po več tekmovanjih na mednarodnih turnirjih in odigrani slovenski curling ligi, ki je potekala od decembra do marca v Zalogu in na Jesenicah, je pet ekip Curling kluba Jesenice med 20. in 22. aprilom 2012 nastopilo na tretjem državnem prvenstvu v curlingu v ledeni dvorani Zalog v Ljubljani.

V moški konkurenci je med 16 ekipami po tridnevnih bojih zmagala ekipa Debelinars iz Curling kluba Zalog, drugo mesto so osvojili lanski prvaki Modeli, Curling klub Jesenice, svojo tretjo bronasto medaljo pa so si priigrali prav tako jeseniški Svizci. Ostale jeseniške ekipe so se uvrstile med 8. in 15. mestom.

Daleč največji in najbolj odmeven uspeh pa je dosegla ženska ekipa Curling kluba Jesenice. V ženski konkurenci je ekipa Ledolomilk namreč premagala prav vse svoje nasprotnice ter zasluženo osvojila zlato medaljo ter naslov državnih prvakinj za sezono 2011/2012. Gre za izjemen uspeh ženske ekipe, ki je nastopila v postavi Eva Sever, Nevenka Kolbl, Katarina Ažman in Ines Sterle.

S tem pa sezona še ni bila končana. Najboljše štiri moške in tri ženske ekipe glede na uvrstitve z državnega prvenstva so se v nedeljo, 13.5.2012, v curling dvorani v Kitzbuhlu v Avstriji, pomerile na kvalifikacijskem turnirju za uvrstitev v reprezentanco. Po zanimivih bojih do zadnjega kamna, si je v ženski konkurenci priborila status reprezentance ekipa iz Zaloga, jeseniške Ledolomilke pa so osvojile drugo mesto.
V moški konkurenci so jeseniški Modeli v finalu premagali ekipo Debelinarsov in so tako ponovno ekipa, ki bo v naslednji sezoni nastopala kot reprezentanca na evropskem prvenstvu C skupine. To bo potekalo oktobra 2012 v Erzurumu v Tučiji. Odlično so se odrezali tudi Svizci, ki so na turnirju osvojili tretje mesto.

Državno prvenstvo in kvalifikacijski turnir za reprezentanco, kakor tudi celotna letošnja sezona, sta bila za Curling klub Jesenice izjemno uspešni. Ob uspehih in zmagah smo dostojno zastopali tudi bogato zgodovino lednih športov na Jesenicah, ki so jo v zgodovino z zlatimi črkami zapisali jeseniški hokejisti ter kegljači na ledu. Prav je, da se ta primat vzdržuje tudi v športu kot je curling.

S tem je letošnja curling sezona tudi formalno zaključena. Jeseniški curling klub že sedaj vabi, da se jim v naslednji sezoni priključijo nove članice in člani.

Related Posts

Status kopališča Ukova: ODPRTO

X