ZVEZA ZA ŠPORT INVALIDOV SLOVENIJE PODELILA PRIZNANJA NAJBOLJŠIM ŠPORTNIKOM 12.12.2011

ZVEZA ZA ŠPORT INVALIDOV SLOVENIJE PODELILA PRIZNANJA NAJBOLJŠIM ŠPORTNIKOM

12.12.2011

dec-judo-a-001.jpgdec-judo-a-002.jpgdec-judo-a-003.jpgdec-judo-a-004.jpg

Kočevje, 08. decembra (STA) – Zveza za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijski komite (ZŠIS-POK) je danes v Kočevju podelila priznanja za najboljše slovenske športnike leta 2011 med invalidi. Nagradi sta prejela atleta Tatjana Ljubič Majcen in Jože Flere. V ekipni konkurenci sta nagradi dobili ženska namiznoteniška in moška strelska reprezentanca.

ZŠIS-POK vsako leto poleg priznanj za športnike leta podeli še druge nagrade. Bronaste znake za medalje na svetovnih prvenstvih sta letos prejela tudi judoista Irfet Vukalič in Melita Komac iz Judo kluba Jesenice.

Judoista sta junija nastopila na svetovnih igrah Specialne Olimpijade v Atenah. Irfet Vukalič si je priboril zlato medaljo. Melita Komic je osvojila srebrno medaljo. Na tekmovanju ju je spremljal trener Jaka Kolbl.

Priznanja sta med drugim podeljevala tudi častni gost prireditve, predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS) Janez Kocijančič, ki je pohvalil dosežke športnikov invalidov ter obljubil dobro sodelovanje obeh krovnih športnih organizacij, OKS in ZŠIS-POK, tudi v prihajajočem letu, ko bodo na sporedu olimpijske in paraolimpijske igre, ter minister za šolstvo in šport Igor Lukšič. Slednji je izpostavil športne dosežke invalidov, ki so lahko v spodbudo celotni družbi v težkih časih.

Športni dosežki invalidov so spodbuda tudi vsem nam, ki se z njimi srečujemo v športnih klubih. K promociji športa invalidov pripomorejo tudi pohvala v obliki priznanja ali nagrade na nivoju države, občine ali panožne zveze.

Related Posts

Status kopališča Ukova: ODPRTO

X