Počitnice se bližajo koncu… 24.08.2011

Počitnice se bližajo koncu…

24.08.2011

Plavalna tekma, 19.8.2011
Ob bližajočem se koncu počitnic je Zavod za šport Jesenice skupaj s Plavalnim klubom Jesenice pripravil še tekmo v plavanju na 50 m prsno in 50 m prosto. Za skupno zmago je štel seštevek obeh disciplin.
Absolutna zmagovalka je bila Lana Rozman iz Plavalnega kluba Radovljica, sledili pa so ji: Matic Podlogar, Lana Naumovska, Nikola Davidovič, Anže Dolenšek, Din Jusič in Maj Crnkič.

Rekreativni triatlon
Že kar nekaj let Zavod za šport pripravlja tudi iziv za vse stranske rekreativce. Ko se omenja triatlon se marsikdo prestaši in se raje prireditve ne udeleži. Toda naš triatlon je nekaj posebnega. Res da se udeleženci spoprimejo s tremi disciplinami (plavanjem, kolesarjenjem in tekom), toda ne tekmovalno. Začnemo vedno s plavanjem na kopališču Ukova, kjer se vsak tekmovalec sam odloča o dolžini proge. Izbira med 500, 750 in 1000 m. Po plavanju se tekmovalci preoblečejo in pripravijo na kolesarsko pot do Kranjske Gore. Tam pa jih čaka še 10 km teka. Kot je sedaj že kar običaj, so tudi letos po opravljenem plavanju tekmovalci (pravzaprav tekmovalke, ki so bile tokrat v večini) kolesarili v skupini in se tudi tovariško v skupini podali na tek. Po odmevih udeležencev na tekaškem forumu sodeč so se imeli zelo lepo, za nas organizatorje pa veliko pomeni tudi pohvala udeležencev. Na jeseniškem triatlonu že od vsega začetka sodelujejo Miro Ražman, ki je tudi pobudnik takšne rekreativne oblike maratona, Vesna Dolinar in Tjaša Žnidar, letos pa so se jim pridružili še Varja Adamič in Igor Zabavnik iz Ljubljane, Irena Dobrnik in Ema Štupar iz Kamnika, za moralno podporo in osvežitev na teku pa je poskrbel še en jeseničan Miro, ki je tokrat samo kolesaril. Kljub vročini je bilo to res prijetno rekreacijsko doživetje.

V četrtek 25. avgusta se zaključuje tudi pestra rekreativna – športna dejavnost na kopališču Ukova. Vse poletje smo zanjo skrbeli sodelavci športnih programov Zavoda za šport Jesenice. Ker so skoki v vodo med obiskovalci kopališča na Ukovi zelo popularni, bomo številne naše aktivnosti sklenili prav s tekmovanjem v skokih v vodo med 16 in 17 uro, še prej bo prikaz povodnega hokeja, svojo novo vaterpolo tekmo pa bodo potem odigrali še vsi, ki so se to poletje rekreirali s to lepo igro z žogo.
Sicer pa ocenjujemo, da je bilo poletje na Ukovi letos pestro kot še nikoli. Od odmevnega Skoka v poletje z nemško skakalno ekipo, do animacij in prireditev za katere smo poskrbeli v Zavodu za šport. Škoda, da je bilo julija ekstremno slabo vreme z malo kopalnih dni. Pa vendarle kopališče je tudi letos služilo svojemu na menu in občanom Jesenic. Poskrbljeno je bilo tako za rekreacijsko plavanje starejših in številne aktivnosti otrok in mladine.
Vsi zaposleni na Zavodu za šport Jesenice smo se trudili in poizkušali občanom polepšati poletje na Ukovi. Upamo, da ste bili zadovoljni in da se prihodnje poletje vrnete na naš bazen!

Kopališče bo zanesljivo odprto do nedelje, če pa bodo zadnji avgustovski dnevi še vroči, pa vse do 1. septembra.

Koordinator programov:
Branko Jeršin  

Related Posts

Status kopališča Ukova: ZAPRTO

X