CURLING KLUB JESENICE DRŽAVNI PRVAKI 2011 19.04.2011

CURLING KLUB JESENICE – DRŽAVNI PRVAKI 2011

19.04.2011

V soboto 16. in nedeljo 17. aprila je v dvorani Zalog potekalo 2. državno prvenstvo Slovenije v curlingu. Na prvenstvu je tokrat sodelovalo že 15 ekip iz Ljubljane, Zaloga, Maribora in Jesenic. Curling klub Jesenice je na prvestvu nastopil s tremi moškimi ekipami in eno žensko. Samo za osvežitev spomina, Curling klub je bil na Jesenicah ustanovljen maja 2010, avgusta pa smo izvedli prve mete na ledu v dvorani Podmežaklja.

Če so se fantje in dekleta na prvem državnem prvenstvu, za večino je bila to tudi prva tekma, bolj ali manj še spoznavali s curlingom, pa so na tokratnem prvenstvu že prijetno presenetili. Resno in zagnano delo, tudi s treningi v Kutzbihlu, ter seveda na jeseniškem ledu so prinesli neverjeten uspeh ( če upoštevamo čas organiziranega delovanja). V finale štirih moških ekip so se na prvenstvu v Zalogu uvrstili kar dve jeseniški ekipi, uspeh pa so dopolnila še jeseniška dekleta. V razburljivem in napornem moškem funalu so tako jeseniški tekmovalci, ki so nastopili v ekipi Modeli, pod vodstvom skiperja Zvoneta Severja premagali ekipo Curling kluba Ljubljana in tako postali državni prvaki SLovenije za leto 2011. Uspeh pa je dopolnila še druga ekipa Curling kluba Jesenice Svizci, pod vodstvom skiperja Mitja Resmana, ki so osvojili 3. mesto. Bronaste medalje pa se je veselila tudi ženska ekipa Curling kluba Jesenice. Tretja ekipa Ta ibr”čn, pa je zasedla mesto med prvimi ekipami v drugi polovici lestvice.

In kdo so nosilci kolajn!
Državni prvaki ekipa Modeli – Curling klub Jesenice je nastopila v postavi: Zvone Sever(skiper), Mitja Donoša, Domen Zalokar, Jernej Klinar in Matjaž Prezelj.

Z zmago na državnem prvenstvu, si je ta ekipa priborila tudi nastop na Svetovnem prvenstvu na Danskem v mesecu septembru 2011. Namreč po pravilih Curling zveze Slovenije je državni prvak tudi nosilec državne reprezentance.

Tretje mesto je osvojila ekipa Svizci v postavi: Mitja Resman (skiper), Marko Štravs, Robi Konc,Borut Brglez, Robert Sušanj.

Bronasta dekleta pa so postale: Eva Sever(skiperka), Katarina Ažman, Valentina Gorišek, Nevenka Kolbl.

Čestitke nosilcem medalj tudi s strani Zavoda za šport Jesenice!

Pripravil:
Branko Jeršin

Related Posts

Status kopališča Ukova: ZAPRTO

X