MINI OLIMPIJADA 2010 24.09.2010, fotogalerija

MINI OLIMPIJADA 2010

24.09.2010, fotogalerija

Že tretje leto zapored je Olimpijski komite Slovenije Športni zvezi Jesenice zaupal organizacijo MINI OLIMPIJADE. Moči pri izvedbi tega projekta sta tako kot je na Jesenicah že običajno združila Športna zveza Jesenice in Zavod za šport Jesenice, ki sta ob sodelovanju OKS tudi pripravili to množično prireditev.

Namen Mini olimpijade je, da se seznani najmlajše – vrtcarje in učence prvih treh razredov osnovnih šol z olimpijskim gibanjem, predstavi olimpijski protokol, hkrati pa se udeležence vključijo z vadbo na poligonu in štafetnih igrah. Geslo Mini olimpijade je: VSI, KI SODELUJEMO SMO ZMAGOVALCI.

Letošnja Mini olimpijada je bila zaradi slabega vremena izvedena v dveh delih. V četrtek 16. septembra smo uspeli izpeljati program z jeseniškimi vrtci. V športnem parku Podmežaklja je sodelovalo 189 vrtcarjev. Na otvoritveni slovesnosti Mini olimpijade, ki jo je vodil animator Toni Mežan skupaj z maskoto letošnjega pokrovitelja SKB banke – pujskom Papijem so otroci prinesli olimpijsko zastavo, poslušali olimpijsko himno, ter poslišali zaprisego športnikov in sodnikov. Po skupnem ogrevanju so se porazdelili na devet postaj na katerih so jih čakale bodoče vzgojiteljice – dijakinje Srednje vzgojitelske šole Jesenice,ki so vodile vadbo na posameznih postajah. Kar 25 bodočih vzgojiteljic je poskrbelo za zares sproščeno in veselo vadbo. Niti prve deževne kaplje niso pokvarile odličnega razpoloženja. Dež je bil sicer močnejši od dobr volje organizatorjev, toda pod streho hokejske tribune se je še naprej plesalo in prepevalo skupaj s pujskom Papijem. Vsi otroci so na koncu prejeli tudi priznaja, obdarjeni pa so bili tudi s skromnimi nagradami.

Za vrtcarji bi svojo Mini olimpijado morali imeti še šolarji, toda zaradi dežja smo morali prireditev preložiti na petek 24. septembra. Organizatorji smo se tako ob dobri volji vodstev šol podali kar na obiske šol. Celotna ekipa s pujsem Papijem, je tako v petek pripravila Mini olimpijade na osnovnih šolah Prežihov Voranc, Tone Čufar in Koroška Bela. Enak program kot je bil predviden za prvotni termin smo tako izpeljali kar na šolah. Tokrat nas je grelo sonce, tako da je bilo veselo in živahno. Kar 570 otrok je tako spoznalo olimpijsko gibanje in se zabavalo ob štafetnih tekmovanjih, tekih in igri s padalom.

Ob koncu se organizatorji javno zahvaljujemo vodstvu in vzgojiteljicam VVO Jesenice, vodstvom vseh treh šol in učiteljicam, ki so sodelovale s svojimi razredi.Še posebaj pa se zahvaljujemo tudi dijakinjam Srednje vzgojiteljske šole Jesenice za sodelovanje. S skupnimi močmi smo pripravili resnično lep športni dan otrokom, ki so sodelovali. Z odlično organizacijo pa sm osi pridobili tudi veliko pohval s strani predstavnikov Olimpijskega komiteja Slovenije.

Pripravil:
Branko Jeršin

Related Posts

Status kopališča Ukova: ODPRTO

X