TRIGLAV TROPHY 2010 od 1. do 4. aprila 2010

TRIGLAV TROPHY 2010

od 1. do 4. aprila 2010

Spoštovani,

na zaključku letošnje sezone v umetnostnem drsanju bosta Jesenice in Kranjska Gora ponovno prizorišče tekmovanja najboljših mladih umetnostnih drsalcev iz vsega sveta, ki se bodo zbrali na 19. tekmovanju Mednarodne drsalne zveze v umetnostnem drsanju Triglav Trophy 2010. Mnogi dosedanji udeleženci so kasneje postali pomembni drsalci v mladinski in članski kategoriji, nekateri med njimi tudi evropski in svetovni prvaki: Stephane Lambiel, Yu-na Kim, Evan Lysacek, Rachael Flatt,…

Na tekmovanju, ki je po rangu takoj za članskimi in mladinskimi svetovnimi prvenstvi v okviru mednarodne drsalne zveze, bodo letos prisotne vodilne države v umetnostnem drsanju (Japonska, Koreja, Kazahstan, Francija, Finska, Nizozemska, Belgija, Velika Britanija, Italija, Nemčija, Švedska, Švica, idr.). Posebno mesto v zadnjih dveh letih zaseda člansko tekmovanje, kjer lahko v živo tudi na slovenskem ledu vidimo svetovne mojstre letošnjih Olimpijskih iger in Svetovnega članskega in mladinskega prvenstva: (Adrian Schultheiss, Alexander Majorov, Pavel Kaska, Abzal Rakimgaliyev, Sonia Radeva, Martina Bocek, Sarah Hecken, Manouk Gijsman, Bettina Heim ter mladi japonski in korejski drsalci). Predstavili se nam bodo tudi najboljši slovenski drsalci in drsalci DK Jesenice.

Organizacijski odbor je sestavljen iz članov Drsalnega kluba Jesenice in Zveze drsalnih športov Slovenije, ki jo uspešno vodi predsednica Darja Gabrovšek Polajnar. Tekmovanje je hkrati tudi priložnost za promoviranje Slovenije in še posebej Gorenjske iz razloga, ker tekmovanje sodi med najpopularnejša uradna mednarodna tekmovanja v tem športu. Prijavljenih je 142 športnikov iz 24 držav. Marsikdo med njimi bo v naslednjih letih posegel na sam vrh svetovne drsalne lestvice.

Urnik tekmovanj na ledeni ploskvi bo sledeč:

Četrtek, 1. april 12:00 Kratki programi kadetinj
  16:00 Kratki programi kadetov
  18:00 Kratki programi mladink
     
Petek, 2. april 12:00 Kratki programi mladincev
  13:00 Kratki programi članic
  16:30 Kratki programi članov
     
Sobota, 3. april 10:30 Prosti programi kadetinj
  15:00 Prosti programi kadetov
  17:00 Prosti programi mladink
  21:00 Prosti programi mladincev
     
Nedelja, 4. april 9:00 Prosti programi članic
  13:00 Prosti programi članov

Vljudno vabljeni na ogled tekmovanja.

Jesenice, 24.03.2010

Predsednik DK Jesenice
Vinko Otovič

Related Posts

Status kopališča Ukova: ODPRTO

X