Teden Fair playa v jeseniški občini 18.10.2010

Teden Fair playa v jeseniški občini

18.10.2010

okt-fairplay-a-001.jpgokt-fairplay-a-002.jpgokt-fairplay-a-003.jpgokt-fairplay-a-004.jpg

Zavod za šport Jesenice, Hokejski klub Acroni Jesenice in Športna zveza Jesenice – Regijska pisarna Jesenice so organizatorji tedna Fair play 2010 v jeseniški občini. Akcijo podpira tudi Zavod za fair play Slovenije, ki deluje v sklopu Slovenske olimpijske akademije.
Danes (18.10.) so učenci devetih razredov osnovne šole Prežihov Voranc Jesenice imeli priložnost prisluhniti zanimivemu predavanju o Fair playu, ki ga je pripravil in izvedel koordinator športnih programov Branko Jeršin. Učenci pa so se še posebaj razveseli obiska mladega hokejista HK Acroni Jesenice Roberta Saboliča. In prav njemu so pripadle tudi uvodne minute. V razgovoru je marsikaj zanimivega povedal o pripravah na letošnjo sezono, o nastopih v ligi EBEL, beseda pa je tekla tudi o Fair playu. Hokej je pač športna panoga, kjer včasih iskrice preskočijo v medsebojno obračunavanje med igralci. Robert je povedal, da dobri trenerji pretepov ne spodbujajo, vendar pa, če do njih že pride se morajo igralci zaščititi. Tudi v medsebojnem “faitu” pa veljajo določena pravila (odvržejo se rokavice, borba ena na enega itd.). Običajno se po tekmi, ko se razgrte glave pomirijo akterji eden drugemu opravičijo, vsekakor pa se sovraštvo ne prenaša v naslednje tekme.
V nadaljevanju pa so mladi poslušalci slišali še marsikaj zanimivega o Fair playu, etiki, morali, športnem navijanju, spoštovanju nasprotnika iz ust Branka Jeršina.
Prežihovci so bili tudi kot prvi povabljeni tudi na brezplačen ogled hokejske tekme Acroni : Vienna Capitals v petek 22.10., ko bo v dvorani Podmežaklja ob zaključku tedna Fair playa zavihrala tudi zastava Fair play, ki jo bo mladim izročil legenda slovenskega športa, nosilec olimpijskih odličij Miro Cerar.

Naslednje predavanje bo v torek 19.10.2010 ob 12.20 na osnovni šoli Koroška Bela (tudi s posebno gostjo tokrat športnico). V sredo ob 8.00 uri pa bo še tretje predavanje in sicer na osnovni šoli Tone Čufar , kjer bo gost Rok Tičar .
V petek pa se bo Teden Fair playa zaključil na hokejski tekmi lige EBEL , kjer bo o fair playu spregovoril tudi Miro Cerar .

Pripravil:
Branko Jeršin

Related Posts

Status kopališča Ukova: ODPRTO

X