HOKEJ

HOKEJ

Vratarski camp Jesenice 2009

sep-hokej-camp-a-001.jpgsep-hokej-camp-a-002.jpgsep-hokej-camp-a-003.jpgsep-hokej-camp-a-004.jpg

Zadnji teden počitnic je v dvorani Podmežakla potekal tokrat že četrti vratarski tabor, ki se ga je udeležilo 19 vratarjev iz hokejskih klubov HD Jesenice mladi, HS Olimpija Ljubljana, HK Celje in HC Milano (Italija). Organizatorji tabora so že vsa leta Športna zveza Jesenice, Zavod za šport Jesenice, Hokejsko društvo mladi Jesenice in Goalie Academy International Karlovy Vary Češka.
Vratarji so bili razdeljeni v skupine glede na starost in hokejsko znanje. Vsaka skupina je delala pod nadzorstvom dveh trenerjev dva krat na dan po uro in pol na ledu. Poleg tega so imeli še skupne »suhe« treninge, na katerih je bil poudarek na razvijanju refleksov, hitrosti in vzdržljivosti. Vsak dan je bilo tudi veliko priložnosti za medsebojno druženje in spoznavanje.
Kamp je namenjen tudi izobraževanju hokejskih trenerjev. Ti so poleg praktičnega dela na treningih imeli priložnost poslušati tudi predavanja glavnega trenerja na taboru Romana Višnjaka. Poleg omenjenega vodilnega češkega trenerja, ki podobne campe in predavanja opravlja tudi na Češkem so tako na taboru tokrat sodelovali še: Daniel Višnjak (analiza treningov), Bojan Brun, Roman Pristov, David Mlinarec, Drago Mlinarec, Aleš Petrovčič, Primož Bohinc in Miha Bremec. Vodja in koordinator tabora je bil Brane Jeršin.

Ob uspešnem zaključku pet dnevnega tabora, lahko zapišemo, da je vratarski tabor na Jesenicah postal tradicionalen. Letošnji je bil izveden v nekoliko težjih razmerah zaradi gradnje vzhodne stene dvorane (zato tudi kasnejši termin), zato pa so načrti za prihodnje leto smelejši. V letošnjem poletju je Športna zveza Jesenice v sodelovanju z Zavodom za šport Jesenice in drugimi soorganizatorji poleg vratarskega tabora pripravila tudi poletni tabor za mlade hokejiste iz Beljaka. Naslednje leto nameravamo ponudbo taborov še povečati, kajti imamo tako kadrovske možnosti (odlične domače trenerje), dobre mednarodne povezave in seveda odlične tehnične možnosti (po adaptacije dvorane). Malce več problemov imamo z nastanitvijo toda možnost bivanja v obeh domovih na Pristavi ali pa sodelovanje s hoteli HIT Alpineja (Gozd Martuljek, Kranjska Gora) nam odpirajo lepe možnosti.

B. Jeršin

Related Posts

Status kopališča Ukova: ODPRTO

X