1. ŠPORTNE IGRE JESENIC USPEŠNO ZAKLJUČENE 4.6.2009

1. ŠPORTNE IGRE JESENIC USPEŠNO ZAKLJUČENE

4.6.2009

jun-sportneigre-a-001.jpgjun-sportneigre-a-002.jpgjun-sportneigre-a-003.jpgjun-sportneigre-a-004.jpgjun-sportneigre-a-005.jpg
jun-sportneigre-a-006.jpgjun-sportneigre-a-007.jpgjun-sportneigre-a-008.jpgjun-sportneigre-a-009.jpg

Na Zavodu za šport Jesenice smo v letu 2008 pričeli z oživljanjem športnih iger za delavske organizacije iz območja Upravne enote Jesenice. Naš namen je bil spodbuditi rekreativno dejavnost občanov. Rekreativna dejavnost kot vemo vpliva na: dobro počutje, zmanjšano tveganje bolezni srca in ožilja, storilnost, zmanjševanja telesne teže, psihične sprostitve, telesne kondicije, odvajanja od raznih odvisnosti, spoznavanja narave in še bi lahko naštevali. Primerna je za vse starostne kategorije, vendar mora biti temu primerno prilagojena. Zdravje je namreč vrednota na katero lahko s pomočjo športa vplivamo.

Zasnovali smo sistem tekmovanj, ki so bila med seboj povezana s sistemom točkovanja, ki je spodbujal udeležbo na čim več tekmovanjih. Organizirali smo ligo v nogometu na umetni travi, katere se je udeležilo 5 ekip, med seboj pa so vse ekipe igrale 2x in sicer v jesenskem in pomladanskem delu. Liga v odbojki, katere se je udeležilo 6 ekip je potekala po enakem principu (dvokrožnem) v dvorani Gimnazije Jesenice v zimskem času. Ligaškega tekmovanja v namiznem tenisu se je udeležilo 7 ekip. Pri namiznem tenisu ekipo sestavljajo štirje predstavniki, ti pa so v namiznoteniški dvorani Podmežakla med seboj odigrali 220 tekem. Poleg naštetih smo izvedli tudi posamezno tekmovanje v kegljanju in badmintonu. Kegljanje je veliko podpore dobil pri zvestih kegljačih Zveze društev upokojencev Jesenice. Tekmovanje v badmintonu pa smo v mesecu marcu in aprilu izvedli v telovadnici TVD Partizana Jesenice in Gimnazije Jesenice. 1. športne igre Jesenic 2008/09 so se zaključile s podelitvijo pokalov, medalj, priznanj in prehodnega pokala v četrtek 4.6.2009 v okviru 9. olimpijskega teka.

Kot sem že omenil so bila tekmovanja med seboj povezana s sistemom točkovanja. Zmagovalci 1. športnih iger Jesenic 2008/09 so suvereno postali predstavniki Bolnišnice Jesenice, ki so se udeležili prav vseh tekmovanj, in na večino le teh igrali vidno vlogo. Drugo mesto so si priigrali jeseniški Gasilci, tretje pa ekipa Zavoda za šport Jesenice. Nadaljnji vrstni red: VVO Jesenice, ZDU Jesenice, Jeko – IN, ŠD Gorje, Rotomatika, Kranjska Gora, Carina Jesenice, Acroni, Upravna enota Jesenice, Radio Triglav.

Z izvedbo in udeležbo ekip smo za prvo leto zadovoljni, iger se je udeležilo preko 200 posameznikov, ki so redno prihajali na različna tekmovanja. Namen Zavoda za šport in Športne zveze Jesenice, ki je bila soorganizator tekmovanj je nadaljevati z organizacijo, v prihodnjem letu privabiti tudi kakšno novo ekipo, tako da bomo čez nekaj let imeli ustaljen način »delavskih športnih iger«, ki bodo prepoznavne. Že sedaj pozivamo vse interesente, da se v mesecu septembru začenjajo 2. športne igre. Tudi tokrat bomo igre začeli z nogometom.

Bilten ob zaključku

Vodja športnih programov:
Gaber ŠORN, prof. ŠVZ

Related Posts

Status kopališča Ukova: ODPRTO

X